PSD2 – a magyar pénzügyi digitalizáció egyenlege

2020.04.08

IVSZ DIGITALK Podcast

(S01E05)

Az IVSZ podcast sorozata az ötödik kiadásához ért, amit ezúttal a hazai pénzügyi digitalizáció témájának szenteltünk. Az adás résztvevői (Gaál Norbert – MKB FintechLab, Séra András – T-Systems, Tollay Erik – Supercharge) több szempontból elmagyarázzák a PSD2 lényegét, szót ejtenek a Revolut jelenségről és arról is, hogy a koronavírus-járvány milyen hatással van erre a piacra.

Az IVSZ, a digitális gazdaság szövetségeként minden kommunikációs csatornáján és felületén arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy az eddigieknél is fókuszáltabban, illetve elmélyültebben dolgozhassunk fel egy-egy témát, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk, aminek első részét a koronavírus-járványnak szenteltük, a második a digitális bizalom témakörét járta körbe, a harmadik arról szólt, hogy mit és mennyit ér a gazdaság, ha digitális, a negyedik pedig a digitális (táv)oktatásra történő villámváltás tanulságait összegezte.

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

Az ötödik, ezúttal is távolról, online formában rögzített kiadás kulcsszava a pénzügyi digitalizáció és a PSD2. Az egyszeri ügyfél és felhasználó számára úgy tűnhet, hogy egy pergő, dinamikusan változó pénzügyi világ veszi körül. Új szereplők, lehetőségek, funkciók, digitalizálódó bankok, érintés nélküli fizetés, azonnal fizetés, vonzó szolgáltatást nyújtó külföldi szolgáltatók.

A podcast célja az volt, hogy a PSD2 értelmezésén, megértetésén keresztül belefúrjunk az előbb említett folyamatokba és választ adjunk a következő kérdésekre: hogy áll valójában a PSD2 ügye Magyarországon, kik az érintett szereplők, ők hogyan, milyen érdekek által vezérelve hoznak döntéseket és fejlesztenek? Megvizsgáltuk a bankok, a fintech cégek, a szabályozó hatóság, valamint a piaci szereplők és végül a felhasználók mozgatórugóit, valamint azt, hogy ki milyen általános állapotban van ahhoz, hogy aktívan részt vegyen a pénzügyi piac digitalizációjában.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk frissen és távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!