Együtt élő generációk a vállalatban – a krízisek kényszerítő ereje

2021.04.22

IVSZ DIGITALK Podcast

(S03E04)

A generációk együttműködése soha nem volt könnyű, és ez az elmúlt egy évben még nehezebb tereppé vált. A krízisben formálódó, változatos kihívásokkal küzdő vállalati kultúrákban nem kevés munka és súrlódás összehangolni az időnként egymástól évtizedes távolságban lévő munkatársakat. Az ebben rejlő kihívásokról, alkalmazható stratégiákról beszélgettünk a piac és a terület szakértőivel.

IVSZ DIGITALK Podcast: Együtt élő generációk a vállalatban - a krízisek kényszerítő ereje

Számtalan tényező húzza a szervezeteket új irányokba: sokan felismerték, hogy a bevett rendszerek és modellek ma már nem állják meg a helyüket, nem működnek, ennek ellenére nehezen engedünk a sztereotípiáinkból. Megszilárdult elképzelések hemzsegnek a fejünkben a fiatalokról, a középkorúakról és az 50 feletti korosztályról is. Olyan képességeket tulajdonítunk nekik, amelyekkel nem rendelkeznek, vagy éppen fordítva: elvitatunk olyasmit, amiben igenis erősek.

A koronavírus által felbolygatott élettereink (és szerepeink) nyomán pedig egyre láthatóbbá válnak a szervezetekben a generációs véd és dacvonalak. 2020-ra már 5 generációt kell csapattá kovácsolnunk, melyet a krízisek kényszerítő ereje folytán nem halogathatunk tovább. A DIGITALK új epizódjában ezért körbejártuk, hogy milyen a generációk munkahelyi, szervezeti jelene, melyek a legégetőbb, a járványügy által felerősített szervezeti kihívások, melyik generációban milyen potenciál van, és hogyan lehetünk képesek mindehhez vállalati, kulturális szinten igazodni.

A felvétel alatt külön kitértünk az idősödő, azaz 45-50+-os korosztály helyzetére, hiszen az IVSZ egy kutatás keretében célzottan foglalkozott a szóban forgó generáció értékével és lehetőségeivel. Az IFUA Horváth & Partners csapatával közösen elvégzett kutatás több olyan eredménnyel és következtetéssel járt, amely segíthet e méltánytalanul hanyagolt korosztály újrafelfedezésében.

Beszélgetőpartnerek:

  • Ferenczy Csilla: a BlackBelt front end fejlesztője
  • Slomska Monika: a Knowledge Pyramid ügyvezetője
  • Steigervald Krisztián: generációkutató, mentor, író

Moderátorok:

  • Horváth Balázs IVSZ, tartalommenedzser
  • Kudari Nóra IVSZ, program menedzser