Indul a programozás ünnepe, a Code Week Hungary

2014.10.08

Az IVSZ szervezésében Magyarország is számos aktivitással kapcsolódik az Európai Programozási HéthezIskolalátogatások,Fogadj örökbe egy Iskolát!” program, országos rajzpályázat és sok egyéb más…

Az következő két hétben tagvállalataink vezetői, az IKT iparág meghatározó képviselői járják az országot, hogy minél több pályaválasztás előtt álló gyerek számára mutassák be az informatika és programozás kreatív és egyébként divatos világát. Az előadások célja ezúttal nem klasszikus oktatás, hanem a figyelemfelkeltés, a motiválás és a kedvcsinálás.

Kollégáink és az IVSZ tagvállalatok vezetői személyes élményeiken, tapasztalataikon és sikereiken keresztül szeretnék bemutatni, hogy az informatika nem „kocka dolog”, hanem egy kreativitással teli világ. Beszélnek arról, hogy a legtöbb ma népszerű webes és digitális csoda alapítói nemrég mind független fiatalok, többnyire egyetemisták voltak, ahol egy programozó, egy dizájner és egy közgazdász összefogott és sikerre vittek egy ötletet és a programozás segítségével valósították meg álmaikat.

Az előadók megfoghatóbbá, életszerűbbé igyekeznek tenni a hallgatóság számára az informatikát és igyekeznek ráirányítani a figyelmet az e-skillek fontosságára. A Prezi, UStream, LogMeIN és az NNG már sokak által ismert történetén túl ezúttal Veres Zsolt (IBM), Gacsal József (Intel), Jakab Roland (Ericsson), Hernádi József (Bull, ex-Sun) és több más, a hazai IT piac karizmatikus alakjának személyes példájával is találkozhatnak a gyerekeknek. Inspirációt kaphatnak arra, hogy miért élvezetes és értékes dolog az IT-ben dolgozni, mitől hasznos és egyben szórakoztató a programozás, miért érdemes ezt megtanulni és persze a legfontosabb: hogyan érdemes nekikezdeni ennek az útnak.

Az IVSZ a hazai kampány keretében elindította „Fogadj örökbe egy iskolát” kezdeményezését is. Ha neked is fontos a mostani gyerekek jövője, segíts te is, hogy a hazai iskolákban tanuló diákok ne maradjanak le, megismerkedhessenek a legújabb technikákkal, az e-Skills fontosságával a mindennapi életben.

Fogadj örökbe egy iskolát te is! Ajándékozz LEGO robotot, képzést vagy csak akár néhány hardveralkatrészt az általad kiválasztott iskolának!  Akár apróságokkal is hozzájárulhatsz, hogy javuljon az informatika és programozás oktatás a magyarországi általános és középiskolákban.