Magyar informatikusok Európa legjobbjai

2014.10.13

A magyar informatikus csapat nyerte el az október 2-4. között Franciaországban lezajlott Euroskill-bajnokság aranyérmét. A 25 ország és 41 szakterület részvételével zajló versenyen a hazai informatikusok voltak a legjobbak, így a nemzet legjobbjának járó kitüntetést is ők kapták.

A kétévente megrendezett EuroSkills a legrangosabb európai szakmai verseny, 2018-ban Magyarország fogja rendezni. Az idei versenyt Lille-ben tartották, több mint 450 versenyző részvételével. A magyar küldöttség 15 szakmában képviseltette magát; végül 4 arany, 2 ezüst és 5 bronzéremmel térhetett haza. A nemzetek rangsorában ez hatodik helyet eredményezte.

A három magyar informatikus még a debreceni Mechwart Szakközépiskola diákjaként határozta el, hogy indulnak a HTTP Alapítvány által szervezett magyarországi válogatón. Bora László, Pető Roland és Varga Ákos – akik a hálózati informatikával a Cisco Hálózati Akadémia keretében ismerkedtek meg – csaknem másfél évig készültek a versenyre.

A háromnapos versenyen egy összetett informatikai hálózat felépítése és beállítása volt a feladat. A zsűri a rendszer biztonsági beállításait is részletesen tesztelte. A magyar fiúk mindhárom napon a legmagasabb pontot érték el a mezőnyben, így megérdemelték az aranyérmet.

További részletek az Index cikkében.

Forrás: Index