HVG Munkajog Konferencia webinarium

2021.05.26 10:00 - 15:00

online

Az elmúlt években a digitalizáció egyre inkább éreztette hatását a munkajogviszonyokban is, amit a pandémia által kikényszerített „home office” munkavégzés még inkább felerősített.

HVG Munkajog Konferencia 2021

Az előadás sorra veszi azokat a kérdéseket, amelyeket a digitális világ munkajogviszonyba történő „benyomulása” felvet. A vírusfertőzés, az ezzel kapcsolatos állami intézkedések hatással vannak a munka világára is, sok a tisztázatlan kérdés. A munkaerő-kölcsönzés rendkívül elterjedt foglalkoztatási forma, sok jogi problémával, ezeket járja körbe az idei HVG Munkajog Konferencia webinarium, különös figyelemmel az újabb ítélkezési gyakorlatra. A Kúria újabb joggyakorlat elemző csoportja jelentette meg összefoglaló véleményét, ezúttal a versenytilalmi megállapodással és a tanulmányi szerződéssel kapcsolatos bírósági gyakorlat került elemzésre, ennek tanulságait lesznek ismertetve.

Csatlakozz az online konferenciához és vegyél részt a blokkok végén a konzultáción, amelyen a résztvevők kérdéseket tehetnek fel az előadónak, ezzel segítve a felkészülést a változásokra.

Témák:

  • A digitalizáció hatása a munkajogviszonyokra. Munkavégzés online körülmények között.
  • Vírus és munkajog.
  • A munkaerőkölcsönzés gyakorlati kérdései. A Kúria újabb ítélkezési gyakorlata.
  • A tanulmányi szerződés és a versenytilalmi megállapodás.

A webinárium jelentkezési határideje május 25-én 16:00. További információkért látogass el az esemény oldalára.