Az IT infrastruktúrák csendes forradalma: alkalmazkodunk vagy leszakadunk?

2020.11.17

IVSZ DIGITALK Podcast

(S02E08)

Lassan hagyománnyá válik, hogy az IVSZ konferenciákon összecsapnak a felhőt és az adattárházakat képviselő szakemberek. Tavaly a MENTA konferencián a vállalati IT fogyasztás kapcsán azt jártuk körül, hogy miért is „hagyjuk égve a villanyt” olyan sokszor. Idén pedig a DATARENA konferencián hangszereltük újra a témát, és feltettük a kérdést: valós veszély-e a magyar és a világ felvilágosultabb részén tapasztalható fejlődési utak szétválása, és ha igen, akkor mit tehetünk annak érdekében, hogy ez az eltávolodás lassuljon?

IVSZ DIGITALK Podcast: Az IT infrastruktúrák csendes forradalma alkalmazkodunk vagy leszakadunk

A DATARENA konferencián fontos kérdés a digitális transzformáció egyedi esetei mellett az is, hogy a hazai vállalatok milyen pozícióban vannak jelenleg a digitális fejlettség szempontjából, hogyan és milyen esélyekkel férhetnek hozzá a korszerű digitális technológiához a jelenben és a jövőben is. Az adatközpont- és felhő egy olyan terület, amelyen az első lépéseket a vállalatok egy jó része már megtette, és éppen a sok évvel ezelőtti fejlesztések modernizálása az egyik legégetőbb kérdés – sokan tehát most szembesülnek a Kollár László által előadásában emlegetett technológiai adósság mibenlétével.

IVSZ DIGITALK Podcast: Az IT infrastruktúrák csendes forradalma alkalmazkodunk vagy leszakadunk, Varga Gábor

Kollár László vezetésével Hajmási Gergely (Servergarden) és Varga Gábor (Microsoft) térképezték fel a magyar helyzetet. Ugyanis az informatikai infrastruktúrák jelenleg zajló csendes forradalma, a felhő alapú IT infrastruktúrák megállíthatatlannak tűnő terjedése egyben egy potenciális elágazási pont is a hazai informatikai és végső soron a hazai gazdasági szereplők fejlődésében. Kollár László vitaindítója szerint amennyiben a magyar szabályozás erre a forradalomra nem ad megfelelő választ, akkor leszakadás fenyeget minket. Hallgassátok az IVSZ DIGITALK podcastot a felhő és az adatközpont oldalt képviselő szakemberek meglátásaiért!

IVSZ DIGITALK Podcast: Az IT infrastruktúrák csendes forradalma alkalmazkodunk vagy leszakadunk, Hajmási Gergely

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de eközben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

Rendszeresen jelentkezünk távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!