IT Fitneszteszt 2022 V4

2022.04.01

 IT Fitneszteszt 

 Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért csatlakozott, és a hazai megvalósítója lesz az IT Fitneszteszt 2022 V4 elnevezésű nagyszabású online felmérés célú projektnek, amely április elejétől a V4-országokban élő diákok, fiatal felnőttek digitális készségeit térképezi fel a gyakorlati ismeretekre fókuszálva.  

 A 2022 áprilisa és júniusa közé időzített nemzetközi felmérés a kitöltők korosztályának megfelelő összetett feladatok révén azt vizsgálja, hogy mennyire fejlett digitális készségekkel rendelkeznek a V4-országok diákjai. A teszt nem az iskolai tananyag ismeretére irányul.  A felnőtt korosztály számára az IT Fitneszteszt segíthet a magánéletükhöz és munkájukhoz szükséges digitális készségek tesztelésében, a hiányosságok azonosításában, amelyek fejlesztésére a jövőben érdemes fókuszálniuk. Az előzetes tervek szerint mintegy 20 000 kitöltés – 18 000 diák, 2000 felnőtt – eredménye alapján összesítjük majd a tanulságokat. 

 

Az IVSZ és az iparág szerepe 

 A digitális készségek megléte és fejlesztése ma már nem csak a munkaerőpiacon, de a mindennapi életben is elengedhetetlen, így az IVSZ kiemelten fontosnak tartja, hogy aktívan részt vegyen az ezt szolgáló projektekben, és azok tapasztalatait becsatornázza az oktatási szektor és a munkaerőpiac fejlesztésén dolgozó szervezetek felé is. 

 Szintén fontosnak tartjuk, hogy az iparág jelentős szereplői is csatlakozzanak a kezdeményezéshez, és akár a kitöltést motiváló felajánlásokkal, akár a felmérés népszerűsítésével vegyenek részt a projektben és tegyenek ezzel a digitális készségfejlesztés ügyéért. 

  

Miért érdemes, és hogyan lehet támogatni az IT Fitneszteszt felmérést? 

 Bízunk benne, hogy a digitális készségek fejlesztése közös ügyünk. Az együttműködő partnereket bevonjuk a kommunikációba, a felajánlásokat pedig egyértelműen azonosítjuk és hangsúlyozzuk az adott vállalat hozzáadott értékét és társadalmi felelősségvállalását a digitális kompetenciafejlesztés terén ebben a projektben.  

A felmérést pénzügyileg támogató vagy ajándékot felajánló vállalatok nevét és logóját feltüntetjük az IT Fitneszteszt hivatalos honlapján, és az IVSZ weboldalán, valamint a tervezett kommunikációs kampány aktivitásai során, beleértve az IVSZ rendezvényeit, ahol a felmérésről kommunikálunk. 

A felmérést támogató vállalatok kiemelt szerepben, a digitalizálódó gazdaság meghatározó képviselőjeként pozícionálhatják magukat, és fokozott láthatósággal építhetik ki új üzleti kapcsolataikat.  

 

A támogatóktól olyan értékes, főként a diákok, de a felnőtt célcsoport számára is izgalmas, vonzó nyeremény felajánlásokat várunk, amelyeket a kitöltésért cserébe kaphatnak a legszerencsésebbek, motiválva ezzel a kitöltési hajlandóságot. A felajánlás tárgyi nyeremény, vagy egyéb felajánlás is lehet (pl. beváltható kupon, képzési lehetőség, élmény felajánlás vagy pénzügyi támogatás). 

A kommunikációs kampányban való együttműködést is szívesen vesszük és a népszerűsítés támogatását a vállalat saját csatornáin, esetleg oktatást érintő projektjeiben.  

 A felmérés kitöltésére április elejétől az iskolai tanév végéig, június közepéig lesz lehetőség, így a kommunikációs kampányt az IVSZ SMART konferenciáján kezdjük, ahol egy nyereményjátékot szervezünk a kitöltők számára, valamint egy beszélgetést a felmérés szlovák ötletgazdáival. 

A kampányt június végéig folytatjuk, és terveink szerint a szeptemberi MENTA konferencián már a részeredményekről is beszámolhatunk. Az összesített, mind a négy résztvevő ország eredményeit közlő beszámoló késő ősszel várható. 

 

Ha izgalmasnak találod a lehetőséget, és a céged szívesen támogatna egy olyan ügyet, ami a digitális készségek fejlesztését szolgálja, keresd Süveges-Heilingbrunner Klárát a hklara@ivsz.hu címen, vagy a 06 70 392 2048-as számon!