Pályázati lehetőségek és programok eHealth témában

2016.06.08

Az IVSZ e-Health munkacsoport legutóbbi kihelyezett ülésén közel 15 tagvállalat képviselője vett részt. A találkozó fő témája a munkacsoport stratégiájának kidolgozása volt, de emellett a résztvevők megismerkedtek a piaci bevezetés valamint a külföldi terjeszkedés elősegítésére több – részben hazai rendezésű – EIT Health-hez kötődő pályázati lehetőséggel is. 

e-health-munkacsoport-ules-2016-06-06

A résztvevők két előadás keretein belül ismerkedhettek meg a Demola Budapest fiatal innovatív csapatokat támogató inkubációs modelljével, valamint a Notch – mint sikeres magyar start-up – példáján keresztül bemutatták az egészségügyi IT innovációk bevezetésének gyakorlati tapasztalatai és buktatóit is.

A piaci bevezetés valamint a külföldi terjeszkedés elősegítésére bemutatták a – részben hazai rendezésű és EIT Health-hez kötődő – Innostars Accelerator és Medical Innovation Summer School on Rare Cancer pályázati programokat.

Szeretnénk felhívni Tagjaink figyelmét azokra az aktuális eHealth programokra, melyekre még lehet jelentkezni:

InnoStars Awards

Piaci bevezetés előtt álló termék/szolgáltatás modellel rendelkező kisvállalkozások és projekt csapatok számára kiírt verseny, melynek nyertesei az EIT Health nemzetközi hálózatához való hozzáférés mellet akár 10.000 EUR támogatásban is részesülhetnek.

InnoStars GoEurope

Hazai piacon már bevezetett termék/szolgáltatás európai piacra vitelét támogató verseny. A nyertesek az EIT Health tagjai közt találhatják meg nemzetközi partnerüket és akár 50.000 EUR összeget is nyerhetnek.

Delft Launchlab

A jelentkezők Európa 4. legjobb inkubátorában állíthatják össze saját üzleti tervüket.

Rare Cancer Summer School

A GE és az oxfordi egyetem közös programja, melynek célja a vállalkozói ismeretek bővítése és a ritka ráktipusok gelismerését és kezelését támogató IT megoldások kifejlesztése.