Mesterséges intelligencia és felhő a bankokban, BNPL-őrület és open banking – Jön a Banking Technology 2021!

2021.10.13 09:00 - 16:45

Corinthia Hotel Budapest

A lemaradó bankok digitális ugrásra készülnek, a digitálisan fejlettebbek újabb innovációkon dolgoznak, hogy megtartsák a pozíciójukat, miközben a B2C fintechek és a bigtechek is egyre több területen szállnak ringbe a bankokkal, a verseny egyre kiélezettebb. A két legforróbb technológiai megatrend a felhő és az AI használata a bankokban, de berobbant a nyílt bankolás és a világ megőrül a BNPL-cégekért, miközben a fintech újítások is utat törnek maguknak. Immáron hatodik alkalommal kerül megrendezésre a bankszektor, az IT-szektor és a fintech cégek egyik legfontosabb szellemi műhelyéül szolgáló Banking Technology konferenciánkat, ahol a bankok digitális transzformációjáról, a szektor legfontosabb IT-üzleti és technológiai fejlesztési irányairól van szó.

Mesterséges intelligencia és felhő a bankokban, BNPL-őrület és open banking - Jön a Banking Technology 2021!

I. szekció: Digitális bankszektor vs. trónkövetelők

A digitális transzformációban lemaradó bankok egyetlen nagy ugrással előznének, a fejlettebbek a pozíciójuk megtartásán dolgoznak és újdonságokat vezetnek be, miközben a közvetlen ügyfélkapcsolatot építő fintech disruptorok és a bigtechek is egyre több területen szállnak ringbe a bankokkal. Az MNB digitális transzformációs ajánlása a digitalizáció felpörgetését sürgeti, melyek lesznek a legfontosabb stratégiai irányok, a következő mérföldkövek a hazai bankok digitalizációjában? Hogyan lesznek ettől versenyképesebbek a hazai bankok?  Mely területeken látszódik valódi veszély a bigtechek/fintechek oldaláról, és mely területeken zárkóztak fel vagy előzték meg a bankok a kihívóikat? Hogy néznek ki az inkumbens szereplők 5-10 év múlva? A bankszektor digitális fejlődéséről, stratégiájáról a legmagasabb szintű digitális vezetők társaságában lesz szó első szekciónkban.

II/A Szekció: Mesterséges intelligencia és gépi tanulás a bankszektorban

Ma már nem kérdés, hogy a mesterséges intelligencia megoldások fontos helyet töltenek be a banki szolgáltatások fejlődésében és a hatékonyság javításában, több hazai szereplő berkein belül zajlik már AI-projekt. A mesterséges intelligencia a csalásmegelőzéstől kezdve az ügyfélinterakciók kezelésén keresztül a kockázatkezelésig hasznos lehet a bankoknak. Idén a szervezők külön dedikált szekciót szentelnek a témának banki IT-vezetőkkel és iparági szakértőkkel.

II/B Szekció: Felhő technológia a bankszektorban

A banki informatika egyik legforróbb trendje ma a felhő technológia egyre szélesebb körű terjedése, a cloud native és a konténerizációs trend. A bankok ma már olyan architektúrát építenek, amely „felhő-ready”, és az új alkalmazásokat gyorsan és egyszerűen képes integrálni. Banki IT-vezetők és a felhő technológiai szakértői beszélgetnek minderről.

III/A Szekció: Payment trendek

A fizetési piac volt az egyik első olyan terület, ahol a forradalmi újítók megjelentek, és a mai napig a digitalizáció és az innováció kulcsterülete a payment szegmens. Nem véletlen, hogy az instant fizetések, a legkiválóbb UX-szel működő fizetési megoldások mellett már a jegybanki digitális pénzek koncepciójával is komolyan foglalkoznak a jegybankok. Mindeközben rakétaként lőttek ki a BNPL-szolgáltatók, miért őrült meg hirtelen mindenki a részletfizetésért? Melyek most a legfontosabb változások a területen?

III/B szekció: Open Banking

A bankok először féltek tőle, aztán átrágták magukat a szabályozói megfelelésen, most pedig sokallják a PSD2-projektekbe feketetett pénzt és energiát. Az open banking koncepciót kihasználó új szolgáltatók azonban már itt vannak, Magyarországon is több szereplő indult el élesben is kifejezetten hasznos és jó megoldásokkal, a nyílt bankolás már tényleg érezteti hatásást a piacon. Erről lesz szó a PSD2-es szolgáltatók, bankok és a szabályozó részvételével a szekcióban.

IV. szekció: Fintech trendek

Miközben a nemzetközi piacokon igazi fintech nagyágyúk érnek be, a hazai piacon is egyre több a sikeres, már külföldi piacok felé kacsingató fintech vállalat. Kik most a legmenőbb fintechek és mivel újítanak a pénzügyekben? A hazai fintech szektor jeles képviselőinek társaságában lesz szó a fintech trendekről.

További információért és jelentkezésért kattints.