Mit és mennyit ér a gazdaság, ha digitális?

2020.03.26

IVSZ DIGITALK Podcast

(S01E03)

Az IVSZ podcast sorozatának harmadik epizódja azt járja körbe, hogy mitől digitális egy gazdaság, hogy lehet és miért fontos annak teljesítményét mérni. Az ehhez megfelelő kérdések felvetésében, illetve azok megválaszolásában Veisz Ákos (Danube Capital), illetve Both Vilmos (IVSZ) volt a segítségünkre.

Az IVSZ, a digitális gazdaság szövetségeként minden kommunikációs csatornáján és felületén arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy az eddigieknél is fókuszáltabban, illetve elmélyültebben dolgozhassunk fel egy-egy témát, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk, aminek első részét a koronavírus-járványnak szenteltük, a második pedig a digitális bizalom témakörét járta körbe.

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

A harmadik adás felvételét még a koronavírus-járvány elharapózása előtt ejtettük meg, ezért is lehet, hogy – noha tálcán kínálta volna magát – nem foglalkoztunk a digitális gazdaság és a vírushelyzet összefüggéseivel. Ettől függetlenül a beszélgetésnek nem egy olyan vetülete, következtetése, kérdésfelvetése van, amely nagyon is aktuális a jelenlegi, mindenkit digitális platformokra kényszerítő helyzetben.

Az epizód előkészítésekor arra kértük a vendégeinket, hogy egy óra alatt világítsák meg a digitális gazdaság fogalmi rendszerét, valamint azt, hogy miért kell és hogy lehetséges mérni a teljesítményét. A közel egy órás beszélgetés alatt ennél sokkal többről is szó volt, ami talán még jobban segít megérteni, hogy miért van, és lesz egyre nagyobb jelentősége, hogy a gazdaság (és az egész társadalom) digitális képességeivel tisztában legyünk.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk frissen és távolról rögzített adásokkal is: lesz szó a távmunkáról, a digitális felületekre és módszerekre kényszerített oktatásról, a minőségi informatikusokról, illetve azok hiányáról, valamint a pénzügyi területtel is foglalkozunk a PSD2-vel az azonnali fizetési rendszer kapcsán. Minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!