2023.01.19

Az Európai Mesterséges Intelligencia Készségek Szövetségében (ARISA) 20 ágazati partner között az IVSZ is részt vesz, hogy a projekt keretében létrehozott stratégiával rendszerszintű és strukturális hatást gyakoroljon a készséghiány csökkentésére, valamint megfelelő minőségű és szintű készségeket biztosítson az MI területén. 

A kezdeményezés célja, hogy felgyorsítsa a munkavállalók, álláskeresők, vállalatvezetők és politikai döntéshozók mesterséges intelligenciával kapcsolatos szakmákhoz szükséges tovább- és átképzését és enyhítse az MI készségek hiányát a piacon. 

A szövetség megkezdte munkáját, és hamarosan nyilvánosságra hozza az első jelentését, amely a 2022. őszén megvalósított iparági igények felmérésének eredményeit mutatja be. Kövesd az ARISA hivatalos honlapját, és légy naprakész az MI készségeket érintő hírekkel, illetve a projekt tevékenységeivel kapcsolatban! 

A DIGITALEUROPE által koordinált ARISA-konzorcium 16 teljes jogú és 4 társult partnerből áll. AZ IVSZ az ipari igények felmérése, a profilok kialakítása és a készségstratégia kidolgozásában segíti elsősorban a szövetség munkáját, illetve szakmai partnerként és ipari kapcsolattartóként erősíti a projekt egészének megvalósulását. 

Az ARISA projekt az Európai Unió Erasmus+ Programjának társfinanszírozásával valósul meg. 

Disclaimer 
Funded by the European Union. Views and opinions expressed are however those of the author(s) only and do not necessarily reflect those of the European Union or the European Education and Culture Executive Agency (EACEA). Neither the European Union nor EACEA can be held responsible for them. 

ARISA (Európai Mesterséges Intelligencia Készségek Szövetsége