Megalakult a Proptech Munkacsoport

2018.05.25

Langbein Valentin és Balogh László vezetésével a héten megalakult az IVSZ Proptech munkacsoportja, melynek célja egy ingatlanpiaci digitális ágazati cselekvési terv alapjainak lerakása. A munkacsoport elfogadta a következő hónapokra vonatkozó munkatervét is, benne egy digitális ágazati kerekasztal létrehozását is.

Megalakult a Proptech Munkacsoport

Magyarországon már megkezdődött az ingatlanszektor digitális transzformációja, amiben a te vállalkozásod és céged is érintett lehet. A hazai iparágak közül talán az ingatlanpiac az, ami legkevésbé digitalizált, így a következő években nagy előrelépés várható ezen a területen. Most nem csak az dől el, hogy Te és a céged mekkora szerepet vállal ennek a több ezer milliárd forintos piacnak a digitális transzformációjából. Az is most derül ki, hogy mekkora beleszólásod lesz a jövőnk mindennapjaiba: mik lesznek azok a fejlesztések, amik az otthonodtól kezdve a munkahelyedig bezárólag az emberek szolgálatába állítják a technológiát.

A digitalizálódó ingatlanpiac tudatos digitális beavatkozásokat igényel, amelytől jobb és hatékonyabb lesz az ágazat, illetve a felhasználók élete kényelmesebbé, tervezhetőbbé, kiszámíthatóbbá válik. Ebből kifolyólag egy digitális ágazati cselekvési terv elkészítésére van szükség, melynek szeretne az IVSZ kezdeményezőként az élére állni, vállalva a két ágazat közötti szakmai párbeszéd kialakítását.

A Munkacsoport vezetői, Langbein Valentin és Balogh László

A Munkacsoport vezetői, Langbein Valentin és Balogh László

A munkacsoport ülésen Langbein Valentin munkacsoportvezető és Balogh László munkacsoportvezető-helyettes többek közt az alábbi pontokat fogalmazta meg a munkacsoport feladatai között:

  • elemzi az ingatlanszektor digitalizációs szintjét – helyzetelemzés,
  • katalizálja az ágazat digitalizációját – párbeszéd, konferencia, stratégiaalkotás,
  • kidolgozza egy digitális ágazati cselekvési terv alapjait – munkacsoport és digitális ágazati kerekasztal létrehozása.

Ha szeretnél csatlakozni a munkacsoporthoz, akkor részvételi szándékodat jelezd a tatrai.zsofia@ivsz.hu címen. Amennyiben érdekel a téma, ajánljuk figyelmedbe az ingatlan.com és a HWSW közös Proptech Hungary konferenciáját május 30-án. Már csak néhány jegy érhető el! Regisztrálj most!