Egészségipar 4.0 – S&T szakmai nap

2021.04.29

online

Az egész napos online rendezvényen a CAD, CAM, PLM, fröccsöntés szimulációs, végeselemes szimulációs, gyár- és robotszimulációs, IoT, AR, MES, valamint ERP megoldásaink egészségipari alkalmazási lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a regisztrálók.

Egészségipar 4.0 S&T Szakmai Nap 2021

A szakértőkből álló csapat átfogó megoldást biztosít az egészségügyi berendezésgyártók és a gyógyszeripar számára. Alkalmazásaikat olyan cégek használják Magyarországon, mint a 77 Elektronika Kft., a Budai Egészségközpont, a Hyginett Kft., a Mediagnost Kft., a Medicor Elektronika Zrt., a Mediso Kft., a Medimetál Kft. vagy a Sanatmetal Kft.

Vegyen részt a díjmentes webináron, és ismerd meg, hogy milyen kitörési lehetőségeket biztosít a Te céged számára az egészségipari digitalizáció!

Program

 • 09.15 09.35: Onshape – kollaboratív online CAD/PLM megoldás az orvosi termékfejlesztésben. Távmunka megoldva. Bemutató a piac első felhő alapú, teljes egészében Software As A Service (SaaS) CAD rendszeréről, mely egyesíti a robusztus CAD megoldásokat az erőteljes adatkezelési, együttműködési eszközökkel és a valós idejű elemzéssel.
 • 09.35 – 09.55: Widex hallókészülék alkatrészek design és technológia tervezése Moldex3D fröccsöntés szimuláció segítségével. Hallókészülék műanyag alkatrészeinek gyártmány- és gyártástervezése fröccsöntés-szimuláció támogatással.
 • 09.55 – 10.15: Komplex CNC szerszámgépek programozása az orvostechnikában: svájci esztergák, eszterga megmunkálóközpontok, 5 tengelyes marógépek.
 • 10.45 – 11.05: Topológiai optimálás és 3D nyomtatás orvostechnikai alkalmazása protézisek fejlesztése és gyártása során.
 • 11.05 – 11.25: 3D modellezés és nyomtatás az egyénre szabott gerincsebészetben. Felhasználói előadás – Budai Egészségközpont – Dr. Éltes Péter
 • 11.25 – 11.45: Minőségbiztosítási QMS eszköztár áttekintése egészségügyi berendezésgyártók igényeire szabva, ISO 13485 szabvány szerint. A minőség biztosítása a termék teljes életciklusa során. Teljes kontroll folyamatosan, valós időben. A teljes szervezetet átfogó, lefúrható rendszer, excel dzsungel helyett.
 • 11.45- 12.05: A Visual Components gyár- és robotszimuláció használata a QING arcmaszk gyár felállításánál. Egy zöldmezős gyár rövid idő alatti megtervezése, beüzemelése, majd a termelés megkezdése után további optimalizálása a Visual Components segítségével.
 • 12.35 – 12.50: Az Internet of Medical Things és Augmented Reality üzleti értéke (angol nyelven)
  Előadó: Robert Opletal – PTC
 • 12.50 – 13.00: Vuforia Expert Capture: a munkaerő produktivitásának növelése gyógyszer- és egészségipari környezetben a céges know-how, és a munkafolyamatok gyors rögzítésével, a tudás átörökítésével. A kiterjesztett valóság forradalmian új alkalmazása.
 • 13:00 – 13:20: A MES Pharis gyártás támogató eszközei medical cégeknek.
  Gyártás vezérlés. Minőségbiztosítási funkciók, ellenőrzési listák és lehetőségek, auditálás.
 • 13.20 – 13.40: Infor LN – professzionális ERP megoldás egészségipari cégek számára.

További információért látogass el az esemény oldalára.