Mondja el véleményét a kiberrezilienciáról szóló jogszabályról

2022.05.13

Konzultáció indult a digitális termékekre és a kiegészítő szolgáltatásokra vonatkozó új kiberbiztonsági szabályokról. 

A digitális termékek és kiegészítő szolgáltatások lehetőségeket teremtenek az uniós gazdaságok és társadalmak számára. Ugyanakkor új kihívásokat is felvetnek – ha minden mindennel kapcsolódik, egy kiberbiztonsági esemény egy egész rendszert érinthet, megzavarva gazdasági és társadalmi tevékenységeket. 

Az Európai Unió ezért új jogszabálytervezet kidolgozásán fáradozik a kiberreziliencia tekintetében. A jogszabály különösen a hálózati és információs rendszerek biztonságáról szóló irányelv és a kiberbiztonsági jogszabály meglévő kiberbiztonsági alapkeretét egészítené ki. 

A kezdeményezés célja a piaci igények kielégítése és a fogyasztók védelme a nem biztonságos termékekkel szemben, és ezek érdekében közös kiberbiztonsági szabályok bevezetése a materiális és immateriális digitális termékek és kiegészítő szolgáltatások gyártói és értékesítői számára.  

A kérdőív kitöltésével a jogszabályalkotás folyamatának részesévé válhat minden vállalkozás függetlenül attól, hogy fő tevékenysége a technológiai megoldás biztosítása vagy a rendszereinek a védelme.  

Mondja el véleményét Ön is legkésőbb 2022. május 24-ig! 

Bővebb információ a konzultációról: