Digitális iskoláról a pedagógus konferencián

2016.10.20

A XVIII. Országos Közoktatási Szakértői Konferencia idén azokra a kihívásokra fókuszált, amelyek a demográfia, a digitalizáció, a tartalomfejlesztés és a munkavállalói kompetenciák kapcsán várnak a köznevelésben. A hajdúszoboszlói konferencián minden eddiginél nagyobb figyelmet kapott a digitalizáció és a digitális pedagógia mind az előadásokon, mind pedig a kiállításon.

Digitális iskoláról a legnagyobb pedagógus konferencián

A jövő digitális iskolájáról tartott plenáris előadást Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos, a Digitális Oktatási Stratégia megalkotásáról dr. Deutsch Tamás miniszterelnöki biztos beszélt. Horváth Ádám, az IVSZ oktatási igazgatója a digitális készségekről a jelen munkaerőpiaci elvárásainak fényében beszélt előadásában a köznevelési szakértők, intézményvezetők, az oktatásirányítás vezető szakemberei és pedagógusok előtt.

A „Digitális kompetenciafejlesztés” szekcióban Dr. Főző Attila László, az IVSZ munkatársa az algoritmikus készségek fontosságáról, a programozás oktatásának európai irányairól és az IVSZ által kezdett új kerettantervi fejlesztésről beszélt.

A konferencia idén gazdag kiállítási résszel is jelentkezett, ahol a papíralapú tartalmak mellett már többségben voltak az elektronikus oktatási megoldások, digitális tartalmak, projektlehetőségek és a diákok robotikai innovációi is.

A HP, a Racionet és a Microsoft egy olyan mintatantermet is bemutatott a konferencián, ahol a legkorszerűbb technikai eszközökkel támogatott bemutatók és foglalkozások kaptak helyet. Az IVSZ munkatársai olyan foglalkozásokat tartottak itt az érdeklődőknek, amelyek a kódolás fontosságát és oktatási alkalmazásait mutatták be.

Microbit