Érteni szeretnéd, hogy mi és miért zajlik a világban? Választ szeretnél kapni azokra az égető kérdésekre, amelyek ma minden cégvezetőt és felsővezetőt foglalkoztatnak az üzleti világban? A MENTA konferencia szeptember 18-án és 19-én a sárvári Spirit Hotel *****-ben ismét lehetőséget ad a digitális átlényegülésre, ahonnan értékes kapcsolati hálóval, konkrét, gyakorlatias és átfogó válaszokkal térhetsz majd haza. Járj te is egy lépéssel a többiek előtt!

Váltsd meg Early Bird kedvezményes jegyed június 30-ig!

REGISZTRÁCIÓ

 

Exponenciális szervezetek minden szinten

Az alapvetéseken, a digitalizáció szükségességén és törvényszerűségén már késő gondolkodni. Most a cselekvés ideje van. Lépnünk kell, hogy a digitalizációs változáskényszer ne sodorja el azt, amit eddig építettünk. Az idei MENTA konferencián megszelídítjük az aktuális szervezeti kihívásokat.
A két nap során megmutatjuk a digitális világot mozgató globális folyamatokat, a szervezeteket közvetlen közelségből érintő makro tényezőket, és a nagy átívelő folyamatok egyéni szintre való lecsapódását sem hagyjuk ki.

Digitalizációs versenypálya – mindig lépéselőnyben

Idén a digitalizációs versenypályát meghatározó három fontos kihívás kerül terítékre:

Adat

Az adat átjárja a szervezet minden alkotórészét, valós időben reagáló szövetként működik. Az adat messiás is lehet, de csak ha igazán jól használjuk. Hogyan támogatja a szervezet működését az adat, hogyan hasznosíthatja a szervezet az adatot? Hová tart ma az adatpiac? Igazsággépezet-e a MI, vagy veszélyes fegyver?

Pénz

Azonnali fizetés, kriptovaluták, bankfiók nélküli bankolás – a pénzügyi infrastruktúra átalakulása fokozódó izgalmakat és sűrűsödő dilemmákat okoz. Hogyan formálja a jövőt a fintech, miként fog reagálni a banki architektúra, ki lesz a nyertes és a felhasználók bizalmának letéteményese?

Hatalom

A diszruptív üzleti modellek és technológiák már rég beszivárogtak a status quo apró repedéseibe, és folyamatos nyomással módosítják a digitális erővonalakat. Merre húzódnak ma ezek az vonalak, mit hoznak a tech-óriások és a nemzeti stratégiák? Milyen hatalommal jár együtt és milyen hatással lesz ránk a technológia fejlődése? Megbízhatunk-e abban, amit még nem is nagyon ismerünk?
Szeptember 18-19-én megmutatjuk, hogy miként kerülhetsz lépéselőnybe. Három égető kihívás és perspektíva – sorvezetők és új utakat megnyitó kapcsolati háló: mindezt hazavihetik a 26. MENTA résztvevői.

Legújabb bejelentett előadók

Dr. Porkoláb Imre (a Nemzeti Fegyverzeti Igazgató kutatás-fejlesztésért és innovációért felelős helyettese | ezredes, Honvédelmi Minisztérium)

Decentralizált vezetés és döntéshozatal a permanens digitális forradalomban

A kiszámíthatatlan (VUCA) környezetben, a digitális transzformáció korában a vállalati vezetés, stratégia és a teljesítőképesség fenntartása egyre nehezebb feladatnak tűnik. A technológiai fejlődés egyre kézzelfoghatóbban befolyásolja az emberi gondolkodást és viselkedést, így a vállalati környezet a permanens átalakulás állapotába lépett. A jövőben a túlélés formulája eléggé egyértelmű: valaki vagy adaptálódik az egyre gyorsabb ütemben változó viszonyokhoz, vagy végérvényesen lemarad. Milyen módszerekkel lehet a hatékonyságot megőrizni decentralizált végrehajtással? Mit jelent a hatalom a modern vállalati környezetben, és milyen mítoszoktól kell megszabadulnunk a tartós teljesítménynövekedés, a kreativitás és a szervezeti innováció beindítása érdekében? Ezekre az égető, mindenkit foglalkoztató kérdésekre kaphatunk választ ebben az előadásban.

Jónap Richárd (blogger, Concorde Értékpapír Zrt.)

Algoritmus diktatúra

Az emberiség rendelkezésére álló adatok mennyisége évről-évre drámaian nő. Ezáltal a kellős közepén vagyunk egy olyan érának, amikor a programozható tevékenységekben az algoritmikus döntések súlya is egyre nagyobb. A részvénykereskedelmet már több, mint egy évtizede uralják a magasfrekvenciás villámkereskedők. Kereskedési algoritmusok milliói figyelik valamely referenciatermék ármozgását, hogy a másodperc milliomodrésze alatt reagálni tudjanak egy lényegesnek érzékelt változásra. Mindeközben a videóelemzések a sport csúcsát is teljesen algoritmizálták. Az Amazonnál munkatevékenységet figyelő algoritmusok akár el is bocsáthatják a raktárosokat. Hova vezet ez a következő 5-10 évben? Lehetséges, hogy az algoritmusok fogják diktálni a feltételrendszereket az életünk nagyon sok területén?

Kovács Gyula (a Fókusz Takarékszövetkezet BI igazgatója)

MI a BOARD-ban

A ránkzúduló informácókat a hagyományos vállalatok (pénzügyi szolgáltatók, kereskedelmi cégek, stb.) egyre kevésbé tudják értelmezni. Vannak technológiák, melyek automatikusan képesek feldolgozni és elemezni (összefüggéseket feltárni), de az esetek többségében ezek az információk nem jutnak el a döntéshozókig - vagy ha eljutnak, nincs idő ezen információk feldolgozására. Az előadás egy banki esettanulmányon keresztül mutatja be, hogy a mesterséges intelligenciára épülő AVATAR miként alakítottá át a hitelelbírálás folyamatát.  A robot nemcsak minősít egy hitelkérelmet, de rengeteg kérdést is feltesz. Ennek célja, hogy az adattárházban meglévő adatokon túl kiegészítő információkhoz jusson, így még pontosabb döntéseket hozhasson. Az AVATAR ""emberi nyelven"" kommunikál a banki dolgozókkal, a válaszokat képes értelmezni, és ez alapján csökkenteni vagy növelni a hitel kockázati score-ját.

A tervezett programot itt nézheted meg:

PROGRAM

 Részvételi díj

Belépőjegy IVSZ tagoknak:

 • Belépőjegy az IVSZ tagjainak június 30-ig (early bird): 60 300.-Ft + 27% áfa
 • Belépőjegy az IVSZ tagjainak július 1-től: 72 000.-Ft + 27% áfa
 • Belépőjegy a mikro tagozat tagjainak, valamint a 2018.09.14. után belépett új tagoknak: 50 400.-Ft + 27% áfa

FIGYELEM! Az IVSZ tagoknak szóló kedvezmények feltétele, hogy tagdíjtartozás nem áll fenn.

 

Belépőjegy nem tagoknak:

 • Belépőjegy nem tagoknak június 30 (early bird): 81 000.-Ft + 27% áfa
 • Belépőjegy nem tagoknak július 1-től: 97 500.-Ft + 27% áfa

A részvételi díjban foglalt étkezés 34 000.-Ft + 27% áfa.

A konferencia részvételi díja tartalmazza a 2 napos rendezvényen való részvételt, a vacsora, kávészünetek és az ebéd költségeit, melynek adóját és járulékát a hatályos törvények és rendelkezések alapján a résztvevőnek kell megtérítenie.

A konferenciára csak egy napos részvételi jegy nem váltható.

A rendezvény részvételi feltételei ide kattintva, az adatkezelési tájékoztató ide kattintva érhető el.

REGISZTRÁCIÓ

Szállás díja

Spirit Hotel Thermal Spa*****

 • Prémium vagy orientál szoba 1 fő részére: 33,000.-Ft + áfa
 • Grand vagy king szobába 1 fő részére: 43,000.-Ft + áfa
 • Prémium lakosztály 1 fő részére: 71,500.-Ft + áfa
 • King lakosztály 1 fő részére: 81,500.-Ft + áfa
 • Prémium vagy orientál  szoba 2 fő részére: 60,000.- Ft + áfa
 • Grand vagy King szoba 2 fő részére: 70,000.-Ft + áfa
 • Prémium lakosztály 2 fő részére: 100,500.-Ft + áfa
 • King lakosztály 2 fő részére: 110,500.-Ft + áfa
 • Grand szoba 3 fő részére: 106,000.-Ft + áfa
 • Grand szoba 3 fő részére: 106,000.-Ft + áfa
 • Prémium lakosztály 3 fő részére: 129,000.-Ft + áfa

A szállás díjban foglalt étkezés ára 9 500.-Ft + áfa.

A fenti árak tartalmazzák a:

 • Büféreggelit és vacsorát a Spirit Hotel Onyx éttermében
 • Nyitott parkoló használatát
 • Internet hozzáférési lehetőség a szobában és a konferenciateremben (WI-FI)
 • Idegenforgalmi adót

 

ONYX Apartmanházban, reggelivel (Transzferbuszt biztosítunk)

 • Onyx Deluxe szoba 2 fő részére: 28,000.-Ft + áfa
 • Onyx 2 fős apartman: 30,000.-Ft + áfa

A fenti árak tartalmazzák a:

 • Büféreggelit az Onyx apartmanház étteremben, 3,000.-Ft + áfa áron
 • Nyitott parkoló használatát
 • Internet hozzáférési lehetőség a szobában  (WI-FI)
 • Idegenforgalmi adót

REGISZTRÁCIÓ

 

Legyen céged a MENTA támogató partnere! 

Miért érdemes támogatni a MENTA konferenciát?

 • Hozzáférés valós szakmai tapasztalatokhoz, első kézből
  Lehetőség nyílik tapasztalatcserére olyan piaci szereplőkkel, akik a digitalizáció zászlóvivőjeként értékes személyes tanulságot osztanak meg a résztvevőkkel.
 • Kapcsolatépítési lehetőség
  Támogatóként kiemelt szerepben, fokozott láthatósággal építhet ki új üzleti kapcsolatokat.
 • Vállalati imázs erősítése
  A MENTA támogatójaként vállalatának neve egybeforr a digitalizáció legújabb trendjeivel, ezzel erősítve a vállalat innovatív pozícióját.
 • Marketingkommunikációs lehetőségek
  Értékes marketing megjelenések a konferencia kommunikációs felületein és a helyszínen kiállítóként.

További információért, kérjük töltsd le partneri ajánlatunkat!