Csapdák és lehetőségek – Mikro IT vállalatok a magyar gazdasági (adó)környezetben

2022.06.23

A DIGITALK legújabb epizódja olyat mutat, amit az IVSZ eddig nem – bepillantást egy tagozati ülés kulisszái mögé, ami ezúttal az adózás témaköre körül forog. A mikro cégeknek szóló, de minden hazai vállalkozónak ajánlott beszélgetés olyan témákat tár fel, amelyek a cégvezetők számára fontos és hasznos információkat hordoz. 

 

A 2022-es év sok új és még több, egyelőre nem ismert változást hoz az adórendszer tekintetében, ezért érdemes beszélni arról, hogy milyen adózási lehetőségek állnak majd a magyar cégek előtt. Az IVSZ mikrovállalati tagozata egy hosszabb eseménysorozat első lépéseként egy olyan beszélgetésre hívta tagjait, amely egyrészt megválaszolja a legjellemzőbb és leggyakrabban előforduló kérdéseket a magyar adórendszer felépítésével kapcsolatban, másrészt felvázolja, hogy a mikro cégek milyen, adózást érintő újdonságokra számíthatnak a következő időszakban.  

 A beszélgetéssel szeretnénk olyan sorvezetőt és tájékoztatást adni tagjaink kezébe, amely segítségével sokkal magabiztosabban dönthetnek a cégük adózásával kapcsolatban, illetve elkerülhetik a csapdákat és élhetnek a kínálkozó lehetőségekkel. 

A tagozat vezetője, Molnár Attila Deme Győző adószakértő segítségével a következő témákat járta körbe a tagozati ülés közel egy órája alatt:  

  •  adózási formák, azok előnyei, hátrányai,  
  • melyik az a cégforma, ami egy cégnek a legjobban megéri?
  • mi lesz a KATA sorsa?  
  • KIVA vagy TAO?  
  • az adózás digitális aspektusai és lehetőségei. 

Résztvevők

Házigazda: Molnár Attila, az IVSZ a mikro tagozatának vezetője
Szakértő vendég: Deme Győző, Acconsulting – CEO