Ipar4.0 koronavírus előtt és után

2020.06.12

IVSZ DIGITALK PODCAST

(S01E11)

Podcast sorozatunk első epizódjai között rögzítettük azt a beszélgetést, amiben az Ipar4.0 legfontosabb kérdéseiről, kihívásairól beszélgettünk Vityi Péterrel (IVSZ alelnök) és Bóna Péterrel (Com-Forth Kft. ügyvezető). Az időközben berobbanó járványhelyzet miatt a műsort egy új felvétellel aktualizáltuk, ami talán még érdekesebbé teszi a témát, valamint az eredeti podcastban megfogalmazott véleményeket, gondolatokat.

Az IVSZ a kommunikációs csatornáin arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy ez még fókuszáltabban, illetve elmélyültebben történhessen meg, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk, aminek első részét a koronavírus-járványnak szenteltük, a második a digitális bizalom témakörét járta körbe, a harmadik arról szólt, hogy mit és mennyit ér a gazdaság, ha digitális, a negyedik a digitális (táv)oktatásra történő villámváltás tanulságait összegezte, az ötödik a hazai pénzügyi digitalizáció és a PSD2 fejleményeit tekintette át, a hatodikban a minőségi informatikus fogalmát kutatták a szakértők, a hetedik a digitális marketing aktuális kihívásaival, kérdéseivel foglalkozott, a nyolcadik a digitális kontaktuskutatás legfontosabb dilemmáit boncolgatta, a kilencedikben három szakmai szervezet vezető szakemberei beszéltek a saját, COVID-19 témájú kutatásaikról, a legutóbbiban pedig a tavalyi SMART egyik panelbeszélgetését ismételtük meg digitális detox témában.

Februárban, majd márciusban még az IVSZ irodájában, egy asztalt körbe ülve vettük fel a DIGITALK részeit – így történt ez a Vityi Péter és Bóna Péter közreműködésével rögzített beszélgetéssel is. Az Ipar 4.0 témájú podcastot egy hasonló témájú meetup követte volna, de a koronavírus közbeszólt. A kényszerű helyzet az Ipar 4.0 területén is egy teljesen új felállást, gondolkodásmódot, kihívásokat hozott, ezért megkértük vendégeinket, hogy beszéljük át, mi történt az elmúlt hetekben, hónapokban, hogyan változott meg a termelés, az automatizáció területe a járvány következtében.

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!