Digitális detox 2.0

2020.06.05

IVSZ DIGITALK PODCAST

(S01E10)

A tavalyi, még hagyományos formában megtartott SMART konferencia egyik fénypontja volt a „digitális detox” témakörével foglalkozó panelbeszélgetés. Az elmúlt egy év, de főleg két hónap annyi új, szokatlan helyzettel, érzéssel, kihívással szolgált mindenki számára, ami miatt kíváncsiak voltunk, hogy a panel résztvevői (Szirtes Hajnalka, Krajcsó Nelli, Bogár Bence és Ölveczky Tamás) hogy élik meg ezt az időszakot. Ezért újráztunk, ezúttal digitálisan, a DIGITALK Podcast keretein belül.

Az IVSZ a kommunikációs csatornáin arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy ez még fókuszáltabban, illetve elmélyültebben történhessen meg, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk, aminek első részét a koronavírus-járványnak szenteltük, a második a digitális bizalom témakörét járta körbe, a harmadik arról szólt, hogy mit és mennyit ér a gazdaság, ha digitális, a negyedik a digitális (táv)oktatásra történő villámváltás tanulságait összegezte, az ötödik a hazai pénzügyi digitalizáció és a PSD2 fejleményeit tekintette át, a hatodikban a minőségi informatikus fogalmát kutatták a szakértők, a hetedik a digitális marketing aktuális kihívásaival, kérdéseivel foglalkozott, a nyolcadik a digitális kontaktuskutatás legfontosabb dilemmáit boncolgatta, a legutóbbiban pedig három szakmai szervezet vezető szakemberei beszéltek a saját, COVID-19 témájú kutatásaikról.

Ha van olyan időszak, amikor a lehető legkíméletlenebbül szembesülünk a digitális függőség, illetve detox kérdéseivel, akkor az az újonnan megismert, karanténos, kényszerűen digitalizált világ. Szirtes Hajnalka (pszichológus, executive coach) ezúttal moderátorként kérdezte Krajcsó Nellit (a Slow Budapest alapítója), Bogár Bencét (szabadúszó designer), illetve Ölveczky Tamást (BeSocial) arról, hogy miként viszonyulnak ehhez a helyzethez, milyen változást látnak a közösségi média működésében és mit gondolnak a digitális platformok jelenlegi, illetve jövőbeli szerepéről magánemberként és üzleti szereplőként egyaránt.

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!