Minőségi informatikus – kinek mi?

2020.04.17

IVSZ DIGITALK Podcast

(S01E06)

Az IVSZ podcast sorozatának hatodik részében egy olyan témát dolgoztunk fel, ami a koronavírus következtében izgalmasabb, mint valaha. Vendégeinkkel (Erki Szabolcs, Hard Code; Kaszt Péter, TalentStack; Otti Levente, Emarsys) azt jártuk körbe, hogy számukra, az ő területükön melyek a minőségi informatikus, illetve szakember legfontosabb ismérvei.

Az IVSZ a kommunikációs csatornáin arra törekszik, hogy minél több hasznos információt, összefüggést, adatot adjon át a digitalizációs és az innovációs ökoszisztémáról. Hogy ez még fókuszáltabban, illetve elmélyültebben történhessen meg, DIGITALK név alatt podcast sorozatot indítottunk, aminek első részét a koronavírus-járványnak szenteltük, a második a digitális bizalom témakörét járta körbe, a harmadik arról szólt, hogy mit és mennyit ér a gazdaság, ha digitális, a negyedik a digitális (táv)oktatásra történő villámváltás tanulságait összegezte, az ötödik pedig a hazai pénzügyi digitalizáció és a PSD2 fejleményeit tekintette át.

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetések formájában mutatja be és teszi érthetővé a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatait. A műsor a technológiára, az üzletre, az innovációra és ezek változatos kapcsolatrendszerére koncentrál, de e közben kifejezetten nem IT területekkel és témákkal is foglalkozik.

Immáron a harmadik epizódot vettük fel videó- és hanghívás formájában, ezúttal azonban a téma nem kapcsolódott az egész világot kihívások elé állító koronavírus-járványhoz, vagyis nem közvetlenül. A megfelelő számú és tudású informatikus, illetve digitális készségekkel rendelkező munkaerő kérdése évek óta kiemelt témája a szakmai vitáknak, beszélgetéseknek. Ezért arra kértük a műsor vendégeit, hogy tisztázzuk a minőségi informatikus fogalmi rendszerét, valamint arra kértük őket, hogy mindenki mondja el, a maga területén milyen szempontok szerint keresnek szakembereket.

A tanulságos beszélgetés alatt kiderült, hogy a kisebb, mérnököket foglalkoztató cégvezető, a jóval nagyobb szervezetben, a data science csapatot vezető szakember, valamint a toborzással foglalkozó vállalkozás vezetője hogy látja a piacot, és mely értékeket keresi, illetve találja meg, amikor a minőségi jelző lebeg a szeme előtt.

A következő hetekben rendszeresen jelentkezünk frissen és távolról rögzített adásokkal és továbbra is minden podcast epizódhoz a téma vezető szakértőit, valamint olyan cégvezetőket hívunk meg, akik valóban közelről látják, hogy az adott témákban mi és hogyan történik körülöttünk.

Hallgassatok ránk!