SMART 2020 Rewind: A szomszéd generáció mindig zöldebb?

2020.10.16

IVSZ DIGITALK Podcast

(S02E06)

DIGITALK podcast sorozatunk legújabb részében a 2020-as SMART konferencia egyik legérdekesebb panelbeszélgetését hozzuk el hallgatóink számára.

IVSZ DIGITALK Podcast: SMART 2020 Rewind - A szomszéd generáció mindig zöldebb

A 30 perces beszélgetés a Z generáció és a fenntarthatóság kapcsolatát járta körbe, külön hangsúlyt fektetve a fiatal generáció szemléletére. Ennek a generációnak az exponenciálisan gyorsuló világ az otthona, így az ő megszólításuk már más, javarészt digitális platformokon történik, amely új kihívásokat állít a gazdaság elé. Ez a digitális bennszülött generáció a legnagyobb fogyasztói csoportja a fenntarthatóság iparának, így természetes módon merül föl a kérdés, hogy valamilyen digitális szolgáltatás lehet-e az új „zöld” út? Elég lesz a Z generáció értékrendje ahhoz, hogy paradigmaváltás következzen be a „zöld” iparban, a gazdaságban és a mindennapi életben? Eladható másoknak is a fenntarthatóság, és ha igen, kiknek? A beszélgetésből kiderül!

A kerekasztal résztvevői:

  • Domokos Béla (TerraCycle, CIO)
  • Nemes Orsolya (Milestone Institute)
  • Prof. Dr. Ürge-Vorsatz Diána (klímaszakértő, IPCC, Working Group III Vice Chair)
  • A moderátor szerepében pedig: Prónay Szabolcs (SZTE Gazdaságtudományi Kar, egyetemi docens)

Az idei SMART-on a digitális bizalom szerepét jártuk körül, miközben minden eddiginél jobban rábíztuk magunkat a digitalizációra: az egész rendezvényt az online térbe költöztettük. A háromnapos rendezvény első részében azokra a globális gazdasági, éghajlati, demográfiai, illetve technológiai kihívásokra trendekre, változásokra reagáltunk, amelyek alapjaiban rengetik meg a bizalmat és kérdőjelezik meg az eddigi jól bevált válaszokat. Szó volt a hagyományos bizalmi rendet felforgató innovációkról: a kvantumtechnológiáról, az AI mindent átható jelenlétéről, az azzal összefüggő bizalmi válságról, emellett pedig a cégekre egyre nagyobb súllyal nehezedő digitalizálódási és folyamatos megújulási kényszerről, valamint arról, hogy mindez hogyan enyhíthető, kezelhető.

Az innovációs betevőről pedig 2021-ben is gondoskodni fogunk, figyeld a csatornáinkat, hamarosan részletekkel jövünk!