A koronavírus-járvány hazai fejleményeit figyelembe véve azt a nehéz döntést kellett meghoznunk, hogy az április 7-re tervezett konferenciát elhalasztjuk és május 28-án (csütörtökön) tartjuk meg. A korábban megvásárolt jegyek az új időpontra is érvényesek, a visszaváltás lehetőségéről pedig tájékoztatást küldtünk minden regisztráltnak.

Május 28-án ismét a budapesti Akvárium biztosítja a terepet az üzlet, a technológia és az innováció találkozásához. Az 1000 látogatót megmozgató 11. SMART konferencia a bizalmat és az azzal összefüggő legégetőbb kérdéseket, dilemmákat állítja középpontba. A három teremben futó, több mint 60 előadás, beszélgetés, workshop közös célja, hogy megértsük és megéljük a digitális gazdaság jelenlegi és jövőbeli kihívásait, válaszokat és megoldásokat adjunk, azaz visszaadjuk a megrendült bizalmat.

REGISZTRÁCIÓ

 

Témák

Kihívók és kihívottak (Nagyhall) 

A legnagyobb terem nyitóelőadásai azokra a globális gazdasági, éghajlati, demográfiai, illetve technológiai kihívásokra reagálnak, amelyek alapjaiban rengetik meg a bizalmat és kérdőjelezik meg az eddig jól bevált válaszokat. Szó lesz a hagyományos bizalmi rendet felforgató innovációkról: a kvantumtechnológiáról, az AI mindent átható jelenlétéről, emellett pedig a cégekre egyre nagyobb súllyal nehezedő digitalizálódási és folyamatos megújulási kényszerről. A problémafelvetéseket megoldások, esettanulmányok, valódi sztorik követik, valódi szakemberektől.

Harc a felhasználóért és az adatért (Kishall)

A digitális kereskedelmi és szolgáltató platformok háborúja egy ideje intenzíven zajlik, a felhasználók pedig eddig nagyrészt tehetetlenül, a történésekkel sodródva és egyre szorongatóbb érzékesekkel figyeltek a partvonalról. A Kishall témái azt feszegetik, hogy miként hozhatóak egyensúlyba az adatainkkal zsonglőrködő, abból élő vállalatok céljai az emberi jólléttel és a társadalmi elvárásokkal. Hol vagyunk mi, emberek  a jövő képletében? Egyáltalán emberek legyünk vagy felhasználók? A fogyasztók egyre inkább számonkérik érdekeiket a cégeken, így egyre nehezebben kerülhetőek meg az etikai kérdések és a megfontolt válaszok. Elhozzuk a legnagyobb a streaming platformok, fintech cégek, ügyfélszolgálati technológiát fejlesztő vállalatok képviselőit, akik a technológiai felvetéseken keresztül (robotika, automatizáció, Ipar4.0, privacy, deepfake, machine learning, AI) a bizalmi dilemmákat is tisztázzák.

Az emberi test és elme innovációja (Kávézó)

Az Akvárium legkisebb, egyben legbarátságosabb helyszínét az emberközeli témáknak szenteljük. Az itt zajló beszélgetések, viták, előadások középpontjába az emberi elme és test modifikálása, optimalizálása, hatékonyság-gépezetté alakítása, illetve az ezzel kapcsolatban felmerülő bizalmi kérdések kerülnek. Hogy tehet a digitalizáció az emberiség egészségéért? Hogyan segíthet a technológia kibontakoztatni az emberi lehetőségeket, képességeket? Mi az a beavatkozási határ, amit nem léphetünk át az ember tökéletesítésének küzdelmében? És mi van akkor, ha ezt már régen átléptük? A Kávézó programjában porondra kerülnek tehát a biohacking, a digitális egészségügy, a mentális egészség és a digitális optimizmus témái.