IVSZ Digitalk Podcast – DESI-ügyek: rajta vagyunk a témán!

2020.06.29

Az IVSZ podcast sorozata szakértői, ugyanakkor szórakoztató beszélgetéseket indít útjára, amelyek a digitális gazdaság legfontosabb mozzanatai köré épülnek. Hétről hétre egy platformra hozzuk az ökoszisztéma releváns témáit és szereplőit, hogy a digitalizáció ügyében továbbléphessünk. A DESI 2020 adatai rajzolnak egy képet a magyar helyzetről, ám az eredményekből kimutatható problémák, hiányosságok nem újkeletűek. A DIGITALK Podcast már rajta van a témán, hallgasd meg te is a kapcsolódó részeket!

IVSZ Digitalk Podcast – DESI-ügyek: rajta vagyunk a témán!

  1. Villámváltás a digitális (táv)oktatásra
    Az oktatás az egyik legérzékenyebb, ugyanakkor legérdekesebb terepe a jelenlegi változásoknak, nincs, nem volt idő mérlegelni, a szereplőknek azonnal kellett valamerre lépniük, valamilyen megoldást találniuk. A podcast adással arra vállalkozunk, hogy több oldalról is megnézzük, értékeljük az eddigi történéseket, de legfőképp azt, hogy ez a kényszerű helyzet mire lehet jó a jövőben, lehet-e a jelenleg távoktatásból bármit átmenteni a „békeidőkre”, ha igen, ahhoz hogyan lehet, vagy kell hozzányúlni és főleg, hogy fogjuk hívni? Ki, milyen tapasztalattal bír az eddigieket tekintve és mindezt hogyan tervezi beépíteni akkor, ha újra járhatnak a diákok iskolába.
  2. Hatások és ellenhatások a COVID-19 idején
    A koronavírus járvány nyomán sokan új szemlélettel kezdtek neki a piac és a vállalatok felmérésének: a kutatások legfontosabb tapasztalatairól Jónás Lászlóval, a Design Terminal üzletfejlesztési igazgatójával, Both Vilmossal, az IVSZ elnökségi tagjával, illetve Gedai Bencével, a Tech Embassy ügyvezetőjével beszélgettünk. A járvány tanuláságai, a kkv-k és az oktatási szereplők reakciói mind helyet kapnak ebben a részben, illetve az is kiderül, hogy miért annyira fontos az oktatás a vállalatok túlélése szempontjából, és milyen beavatkozásokra lehet szüksége most és a jövőben a kkv-k digitális átállása érdekében.
  3. Minőségi informatikus – kinek mi?
    A megfelelő számú és tudású informatikus, illetve digitális készségekkel rendelkező munkaerő kérdése évek óta kiemelt témája a szakmai vitáknak, beszélgetéseknek. A tanulságos beszélgetés alatt kiderült, hogy a kisebb, mérnököket foglalkoztató cégvezető, a jóval nagyobb szervezetben, a data science csapatot vezető szakember, valamint a toborzással foglalkozó vállalkozás vezetője hogyan látja a piacot, és milyen értékeket mentén keresi és találja meg a minőségi szakembereket. amikor a minőségi jelző lebeg a szeme előtt.
  4. Digitális átalakulás és a marketing
    A közönség előtt is nyitott webinar keretében felvett epizód vendégmoderátora, Fischer Kristóf (Pattern Digital) az IVSZ-szel közösen készített kutatás kapcsán arról beszélgetett a vendégekkel, hogy a digitális marketing eszközök mennyire hatják át a cégek, szervezetek működési folyamatait. Az egymástól merőben eltérő területen dolgozó szakemberek szót ejtettek az automatizációról, a járvány üzletre gyakorolt hatásairól, frissen megtanult szoftverekről, illetve a későbbiekben hasznosítható tanulságokról.