IVSZ DIGITALK Podcast: Villámváltás a digitális (táv)oktatásra

2020.04.03

(S01E04)

Az IVSZ podcast sorozatának negyedik részében oktatási szakértőkkel, gyakorló tanárokkal, a digitális oktatást kívülről-belülről ismerő szakemberekkel beszélgettünk arról a kihívásról és új helyzetről, amivel az iskolák, a tanárok, és a diákok szembesülnek.

A beszélgetés résztvevői:

  • Prievara Tibor (TanárBlog)
  • Reményi Zoltán (HTTP Alapítvány)
  • Váczi Dorka (ujpedagogia.hu, Vodafone Magyarország Alapítvány)
  • moderátor: Horváth Ádám (állandó szakértő, DJP)

A negyedik epizód két dolog miatt is különleges: ez az első, amit a koronavírus-járvány helyzet sűrűjében vettünk fel és ez az első, ami nem személyesen, hanem távolról, online rögzítettünk. A téma ezúttal a szinte mindenkit érintő oktatás helyzete, hiszen a koronavírus erőszakosan és hirtelen „tenyerelt bele” sok olyan folyamatba, ami már soha nem lesz olyan, mint előtte Az oktatás az egyik legérzékenyebb, ugyanakkor legérdekesebb terepe a jelenlegi változásoknak, nincs, nem volt idő mérlegelni, a szereplőknek azonnal kellett valamerre lépniük, valamilyen megoldást találniuk.

A podcast adással arra vállalkozunk, hogy több oldalról is megnézzük, értékeljük az eddigi történéseket, de legfőképp azt, hogy ez a kényszerű helyzet mire lehet jó a jövőben, lehet-e a jelenleg távoktatásból bármit átmenteni a „békeidőkre”, ha igen, ahhoz hogyan lehet, vagy kell hozzányúlni és főleg, hogy fogjuk hívni? Ki, milyen tapasztalattal bír az eddigieket tekintve és mindezt hogyan tervezi beépíteni akkor, ha újra járhatnak a diákok iskolába.

A podcastról itt olvashatsz részletesebben.