IVSZ DIGITALK Podcast: Mit és mennyit ér a gazdaság, ha digitális?

2020.03.26

(S01E03)

Az IVSZ podcast sorozatának harmadik epizódja azt járja körbe, hogy mitől digitális egy gazdaság, hogy lehet és miért fontos annak teljesítményét mérni.

A beszélgetés résztvevői:

  • Both Vilmos (IVSZ)
  • Veisz Ákos (Danube Capital)
  • moderátor: Horváth Balázs (IVSZ)

A harmadik adás felvételét még a koronavírus-járvány elharapózása előtt ejtettük meg, ezért is lehet, hogy – noha tálcán kínálta volna magát – nem foglalkoztunk a digitális gazdaság és a vírushelyzet összefüggéseivel. Ettől függetlenül a beszélgetésnek nem egy olyan vetülete, következtetése, kérdésfelvetése van, amely nagyon is aktuális a jelenlegi, mindenkit digitális platformokra kényszerítő helyzetben.

Az epizód előkészítésekor arra kértük a vendégeinket, hogy egy óra alatt világítsák meg a digitális gazdaság fogalmi rendszerét, valamint azt, hogy miért kell és hogy lehetséges mérni a teljesítményét. A közel egy órás beszélgetés alatt ennél sokkal többről is szó volt, ami talán még jobban segít megérteni, hogy miért van, és lesz egyre nagyobb jelentősége, hogy a gazdaság (és az egész társadalom) digitális képességeivel tisztában legyünk.

A podcastról itt olvashatsz részletesebben.