IVSZ DIGITALK Podcast: Minőségi informatikus – kinek mi?

2020.04.17

(S01E06)

Az IVSZ podcast sorozatának hatodik részében egy olyan témát dolgoztunk fel, ami a koronavírus következtében izgalmasabb, mint valaha. Vendégeinkkel azt jártuk körbe, hogy számukra, az ő területükön melyek a minőségi informatikus, illetve szakember legfontosabb ismérvei.

A beszélgetés résztvevői:

  • Erki Szabolcs (Hard Code)
  • Kaszt Péter (TalentStack)
  • Otti Levente (Emarsys)
  • moderátor: Horváth Balázs (IVSZ)

Immáron a harmadik epizódot vettük fel videó- és hanghívás formájában, ezúttal azonban a téma nem kapcsolódott az egész világot kihívások elé állító koronavírus-járványhoz, vagyis nem közvetlenül. A megfelelő számú és tudású informatikus, illetve digitális készségekkel rendelkező munkaerő kérdése évek óta kiemelt témája a szakmai vitáknak, beszélgetéseknek. Ezért arra kértük a műsor vendégeit, hogy tisztázzuk a minőségi informatikus fogalmi rendszerét, valamint arra kértük őket, hogy mindenki mondja el, a maga területén milyen szempontok szerint keresnek szakembereket.

A tanulságos beszélgetés alatt kiderült, hogy a kisebb, mérnököket foglalkoztató cégvezető, a jóval nagyobb szervezetben, a data science csapatot vezető szakember, valamint a toborzással foglalkozó vállalkozás vezetője hogy látja a piacot, és mely értékeket keresi, illetve találja meg, amikor a minőségi jelző lebeg a szeme előtt.

A podcastról itt olvashatsz részletesebben.