Szigorúan monoton változik – keressük meg együtt X-et az idei SMART-on!

2023.04.25

Alkalomadtán megengedjük magunknak, hogy külső vendég bevonása nélkül, saját magunk dolgozzunk fel témákat a DIGITALK-ban. 2023-as SMART konferenciánk előtti utolsó adásunkban is így teszünk, ahol is visszatekintünk az elmúlt pár hónapra, kezdve onnan, hogy tavaly év végén az idei SMART tematikáinak alapköveit lefektettük (és a szlogent kitaláltuk), egészen odáig, hogy holnap az Akváriumban összehozzuk a legérdekesebb témákat és a magyar innovációs szcéna nagyágyúit. 

  • Kipp-kopp! 
  • Ki kopog? 
  • A SMART konferencia. 

Ennyire van közel a SMART, mi pedig leültünk nosztalgiázni az idei konferencia tervezésének hosszú folyamatáról. Amikor az első ötletelések megkezdődtek, mindannyian éreztük, hogy lehetetlen megjósolni milyen trendek mentén fog alakulni a (digitális) gazdaság, az emberek kollektív életkedve és általánosságban a világ helyzete idén áprilisban. Tudtuk, hogy nehéz megmondani, hol fog tartani épp a világ, hogy mi fogja igazán érdekelni az embereket idén tavasszal. Onnantól fogva, hogy ezt megértettük, arra törekedtünk, hogy a teljes tematika és a szlogen is abban a szellemiségben szülessen meg, hogy ezt a bizonytalanságot üdvözöljük és elfogadjuk, ne pedig attól megijedve mi magunk is bepánikoljunk. 

A mai adásban tehát pontosan azt vizsgáltuk meg, hogy a Changing reality szlogenre és az idei SMART témáira vonatkozó jóslataink mennyire váltak ténylegesen valósággá. Csupán pár hónap leforgása alatt teljesen megváltozott már az is, hogy a valóság változásáról mit gondolunk, szóval a szlogent továbbra is nagyon helytállónak érezzük, sőt, ennél többre készülünk. A mai epizódban pedig a legkézenfekvőbb témát vettük elő, amiben ezt az exponenciális mértékű és ütemű változást mérni lehet: a mesterséges intelligenciát.  

Találkozzunk holnap a SMART-on, és folytassuk ott a párbeszédet az AI mellett többek között a fenntarthatóságról, az emberi félelmekről és az üzlet jövőjéről. 

Beszélgetőpartnerek: 

  • Horváth Balázs (IVSZ, tartalommenedzser) 
  • Tóth Máté (IVSZ, kreatív tartalomelőállító) 

Más applikáción hallgatnád? Kattints ide!

SMART 2023 regisztráció