Partner in „crime” – merre és hova tovább az MI-vel?

2023.10.06

Ahogy mindenre és mindenkire, úgy a 30. MENTA konferencia előadóira, témáira is jelentős hatással volt a mesterséges intelligencia. A következő évek meghatározó technológiai trendjéről beszélünk, ami már most ott van a kisebb, nagyobb szolgáltatásokban. Hódy Árpáddal, a Microsoft Magyarország szakemberével az MI-ben rejlő lehetőségekről, annak biztonsági kockázatairól és úgy általában a jövőjéről beszélgettünk. 

A Microsoft hazai csapatának ügyfélsikerért és terméktámogatásért felelős vezetője a MENTA színpadán egy sor olyan példát hozott, amely a mesterséges intelligencia üzleti folyamatokba való beépítését példázta. A témát tovább gondoló beszélgetésünkben próbáltuk kibontani, hogy mi minden kell egy-egy MI bevezetéshez, hogyan viszonyulnak a cégvezetők úgy általában a kérdéshez, és mi a hazai gyakorlat ezen a téren. 

A podcast epizódunk 30 percében igyekeztünk arra is időt szakítani, hogy milyen biztonsági kockázatok kísérik azt a robbanásszerű fejlődést, ami körülöttünk és a cégek körül zajlik, de azt is szóba hoztuk, hogy mi lesz, vagy lehet a határa ennek az őrült fejlesztési hullámnak és mennyire fenntartható mindez? Végül egy rövid betekintést kaptunk abba is, hogy a Microsoft Copilot hogyan működik, mikor kerül be az Office 365 szolgáltatásaiba és miért (nagyon) nem olyan, mint az egykori Clippy. 

Más csatornán hallgatnád? Katt ide