DIGITALK – Az egyszeri gyártulajdonos esete a szimulációval

2024.03.14

A vállalati digitalizációt talán a gyakorlati példák, történetek mentén lehet legjobban megismerni. Ezekből derülnek ki azok a motivációk, ellenállások, elakadások, amelyek ezeket a folyamatokat a leginkább jellemzik. A legújabb DIGITALK epizód éppen ezért egy olyan gyakorlati szakembert látott vendégül Kádár Botond, az EPIC InnoLabs ügyvezetőjének személyében, aki szimulációról, gyári és egyéb folyamatok hatékonnyá tételéről, valamint az emberi tényező fontosságáról beszélt.

A vállalati digitalizáció kifejezés egyre nehezebben érthető, vagy éppen tölthető meg értelmezhető tartalommal. Ezért is (vagy éppen ezért) kihívás számunkra, hogy az idei SMART-on egy külön szekcióban foglalkozzunk a témával, és annak olyan vetületeit világítsuk meg, amitől újabb lendületet kaphat minden olyan cégvezető, akit érint, vagy érinteni fog a téma.

Hogy még jobban lehozzuk a földre, illetve elő tudjuk készíteni a témát a konferencia előtt, a DIGITALK legutóbbi adásában egy olyan vidéki, autóalkatrészeket gyártó üzemet „szimuláltunk”, amelyből nem kevés van Magyarországon és amelyek vezetői pontosan azokkal a kihívásokkal küzdenek, amelyeket a műsorban is felvetettünk. A rugalmas, alkalmazkodó gyártás, a folyamatok gyorsítása minden üzemigazgató álma, ezért Kádár Botonddal lépésről-lépésre végig vettük, hogy mi történik akkor, ha egy ilyen gyárvezető megkeresi őket egy ötlettel.

Ezzel bepillantást nyerhettünk egy olyan folyamatba, ami távolról misztikusnak, nehezen érthetőnek tűnik, pedig a valóságban nagyon is kézzelfogható. Emellett az is kiderült, hogy az AI korában továbbra is óriási jelentősége van azon szakemberek figyelmének, tudásának, aki azokat a mozzanatokat és rezdüléseket is ismerik (sőt, képesek előre jelezni is akár), amelyeket egyelőre semmilyen gép által vezérelt rendszer nem képes kiszámítani.

Kádár Botond is ott lesz panelrésztvevőként a SMART konferencián április 17-én, amelynek első verziós programja már megtekinthető az esemény weboldalán. Regisztrálj mielőbb (ha IVSZ tag vagy, akkor ingyenesen) és egy pezsgő szakmai közegben találkozhatsz előadóinkkal, a digitális ökoszisztéma legfontosabb szereplőivel.

Más csatornán hallgatnád? Katt ide!