DIGITALK – Az AI igazi és üzleti természete

2024.02.21

Tanulságos, hogy tavaly áprilisban a SMART még több téma közé vegyítve foglalkozott a mesterséges intelligenciával, idén pedig egy teljes, egész napos szekciót szánunk a témának. Nem titok, hogy ez a terem máris a legnépszerűbb az előadók, az AI-fejlesztéseket végző, vagy azokat kereső cégek között. A DIGITALK legújabb adásában éppen ezért azt a pillanatképet rögzítjük, ami április 17-re még bőven megváltozhat és ami a hazai cégek, cégvezetők AI-hoz való viszonyát mutatja be. Vendégünk Fazekas Barbara, a Bobcats Coding CEO-ja. 

Elszántuk magunkat a SMART szervezése alatt, közben, hogy idén a mesterséges intelligenciát a lehető leggyakorlatiasabb oldalról ragadjuk meg. Erre törekedtünk e beszélgetés alatt is, hiszen mára már nem a lila köd, illetve az AI mindent megváltoztató mivolta érdekes, hanem az, hogy miként lehet vele pénzt keresni. Természetesen ez sok mindentől függ: nem mindegy az iparág, a céges technológiai érettség, a célok, a piac, aminek végiggondolása után még az is kiderülhet, hogy nincs is valójában értelme feltétlenül a mesterséges intelligenciával foglalkozni.  

A beszélgetésből kiderül, hogy egy olyan fejlődés kellős közepén vagyunk, aminek a kimenetele még nem látható, de olyan párhuzamok már igen, amiből lehet következtetni a mesterséges intelligencia várható jelentőségére. A Bobcats Coding vezetői ezért is gondolják azt, hogy elemző, szakértői anyagokkal segítik a piaci szereplőit annak érdekében, hogy még jobban képbe kerüljenek a témát illetően. 

Erről és sok egyébről is szó esik a bő 30 perces beszélgetésben, aminek a legfontosabb üzenetei szerint a cégeknek érdemes „össze AI-ozni a kezüket”, valamint ez a trend szinte biztosan nem fog feledésbe merülni. 

Fazekas Barbara is előad a SMART konferencián április 17-én, amelynek témái és első előadói már megtekinthetők az esemény weboldalán. Regisztrálj mielőbb kedvezményes áron és egy pezsgő szakmai közegben találkozhatsz előadóinkkal, a digitális ökoszisztéma legfontosabb szereplőivel. 

Más csatornán hallgatnád? Katt ide!