Blockchain/kripto – az üzlet és a pénz jövője jelenidőben

2023.02.17

Egy újabb izgalmas témával folytatjuk sorozatunkat, amellyel a 2023-as SMART konferencia szekcióit mutatjuk be hallgatóinknak. Ezúttal két olyan technológiát és trendet vizsgálunk meg, amelyek jó ideje velünk vannak, sok üzlet és folyamat alapszik rajtuk, laikus szemmel mégis sok kérdés, értetlenség, időnként bizalmatlanság övezi őket. A blockchain és kripto világ jobb megértésében Kalocsai Kornél segít bennünket. 

Ezúttal is kiindulhatunk a SMART „Az üzlet/pénz jövője” szekciójának leírásából, amely szerint „nem egy üzleti terület vált éppen dimenziót, de ezek közül is a banki, pénzügyi terep az, amelynek a fejlődése leginkább kézzelfogható, tapintható.” De nemcsak a pénzügyi világ megy át egy gyors fejlődésen, hiszen a virtualitás, a technológia alapú pénz és üzlet várhatóan minden más iparágra hatalmas hatással lesznek. Sőt, vannak. 

Ezeket a mechanizmusokat, folyamatokat beszéltük meg legújabb adásunkban Kalocsai Kornéllal, aki a Blockchain Magyarország Egyesület elnöke, valamint a Kripteus Zrt. CEO-ja és alapítója. A 30 perces adás során egy gyors fogalom tisztázás után arra próbáltunk választ találni, hogy hol és hogy áll hazánkban a blockchain alkalmazása, milyen szabályozási, és egyéb gátakat kell legyőznie a technológiának, illetve milyen példák vannak már most, amelyek jól mutatják, hogy mekkora potenciál van akár a blockchainben, akár a kriptoban.  

Igyekeztünk praktikus, a laikus hallgató számára is értelmezhetően beszélni a témáról, amit az április 26-i SMART konferencián további előadásokban és panelbeszélgetésekben fejtünk ki még jobban. Terveink szerint Kornél ott is segítségünkre lesz ebben, így, ha őt, vagy az iparág más szakértőit élőben szeretnéd meghallgatni, vagy velük pár szót váltani, akkor mielőbb regisztrálj a konferenciára és találkozzunk az Akváriumban a SMART-on! 

Más applikáción hallgatnád? kattints ide!

SMART 2023 regisztráció