Otthoni munkavégzést támogató eszközök – frissítve

2020.04.02

Március 20-án foglaltuk össze először azokat az eszközöket, amelyek első sorban a KKV-k munkatársainak otthoni munkavégzését teszik lehetővé. Azóta szinte minden nap kapunk visszajelzést a szoftverekről és kiegészítést azokról, amit mások már használnak és elégedettek vele. Ezúton is köszönjük az észrevételeket!

Otthoni munkavégzést támogató eszközök - frissítve

Informatikai vezetők arról számoltak be, hogy komoly kihívást jelent a számukra a távmunka infrastruktúra  lehetővé tétele. Kézenfekvőnek tűnhet az otthonról is elérhető virtuális gépek munkába állítása vagy visszatérés  a virtuális magán hálózatokhoz (VPN).  Sokan átcsoportosítják a kiszolgáló erőforrásokat, hogy virtuális munkaállomások processzor igényét  ki tudják szolgálni  vagy VPN-t építsenek ki.  Felmerül a felhőben futtatható munkaállomások lehetősége is. Sajnos ezekre vonatkozó „dobozos” megoldások nincsenek. Ide szükség esetén  javasolt infrastruktúra szakértőt bevonni.

A Hungarian Business Leaders Forum HR Műhelyével közös workshopunkon jó néhány olyan terület került napvilágra, amelyet fel is vettünk a mind map-be.  Így került be számos olyan kisebb-nagyobb alkalmazás melyeket  a Fórum szakértői a kkv-k figyelmébe ajánlottak. A vállalatközi elektronikus adatkapcsolatok és  hitelesítés  előfeltétele a jogszerű elektronikus távoli  kapcsolattartásnak – ide is kaptunk néhány ötletet.

Biztonsági szakértők jelezték, hogy az általunk  felsorolt alkalmazások egy jó részét nem professzionális környezetre fejlesztették így lehetséges, hogy skálázhatósági és adatbiztonsági  szempontból is érdemes őket még a bevezetés előtt leinformálni.

A frissített mind map-et itt lehet elérni.