Mentoráld te is a jövő informatikus tehetségeit

2020.08.11

Az ingyenes programon résztvevők minden elméleti és gyakorlati tudnivalót megkapnak ahhoz, ami egy sikeres és eredményes mentorálási folyamathoz szükséges.

Mentoráld te is a jövő informatikus tehetségeit

A képzett informatikusok, de a megfelelő digitális kompetenciákkal rendelkező szakemberek is alapfeltételei annak, hogy egy gazdaság fejlődő- és versenyképes legyen. Ezért is adtunk hírt nemrég az IVSZ közreműködésével megvalósuló „Programozd a jövőd!” projekt keretén belül megvalósuló gyakornoki programról, amely az informatikus hallgatóknak olyan gyakorlati tudást és tapasztalatot ad, amit végzés után azonnal termőre tudnak fordítani.

Erre a programra épül a másik, vagyis a mentor oldalnak szóló kezdeményezés, ami a gyakornokokat fogadó cégek szakembereit készítik fel erre a csak látszólag egyszerű feladatra. Az ingyenesen igénybe vehető mentorképzés az alapoktól kezdve tisztázza a résztvevők számára, hogy miért van nagy szükség (különösen az IT területén) a mentorálásra, mi az ebben a folyamatban érintett személyek szerepe, hogyan épül fel egy mentoring program, illetve miként alakul, alakulhat a személyes kapcsolat ebben a viszonyrendszerben.

A képzés az elméleti tudás mellett gyakorlatorientáltan adja át folyamat során használható kommunikációs technikákat (mi az, ami működik és mi az, ami nem?), betekintést nyújt a mentoring beszélgetések felépítésébe, de ezeket a szituációkat a gyakorlatban is eljátszva készíti fel a résztvevőt arra, ami majd a valós helyzetben vár rá.

A képzést elsősorban azoknak a közép- és csoportvezetőknek ajánlják, akik jelenleg is foglalkoznak informatikát hallgató gyakornokokkal, nyitottak a fenti témákra, és szívesen megosztanák a tapasztalataikat, elmélyítenék az ismereteiket ezeken a területeken. A mentorképzés időtartama 2×1 nap, ami magában foglalja az elméleti és a gyakorlati ismeretek átadását.

A 2020 őszi hónapjaiban folyamatosan induló képzésre való jelentkezéseket a ncsaposs@select.hu, valamint csarvai@select.hu email címeken várják.