Informatikus gyakornoki program, amivel mindenki jól jár

2020.07.31

A „Programozd a jövőd!” program keretében megvalósuló projekt a nappali tagozatos diákok számára releváns, szakmai gyakorlatot biztosít.

Informatikus gyakornoki program, amivel mindenki jól jár

A digitális gazdaság egyre nagyobb ütemű fejlődése, az általános digitalizálódás az utóbbi hónapokban még jobban ráirányította a figyelmet az informatikus szakmára, valamint az ott tapasztalható munkaerőhiányra. A megfelelő képzettséggel rendelkező informatikusok, valamint szükséges digitális kompetenciákkal bíró szakemberek hiányában a digitális gazdaság, valamint a nemzetgazdaság fejlődése nem érhető el, de ennek direkt hatásai a vállalatok versenyképességének területén is könnyen tetten érhetők.

Ezért kiemelten fontos, hogy az informatikát tanuló diákok minél előbb a gyakorlatban, valós céges, piaci környezetben ismerkedjenek meg tudásuk valódi (potenciális) erejével, valamint azokkal a lehetőségekkel, amit ez a terület nyújthat a későbbiekben a számukra. Ezt segíti a „Programozd a jövőd!” program keretében elindult gyakornoki program, ami az IKT cégek számára azt teszi lehetővé, hogy a még tanuló diákoknak olyan tudást és látásmódot adjanak át, ami a diploma megszerzése után megegyezik a valós piaci igényekkel.

A gyakornoki programban országosan legfeljebb 500 diák vehet részt, az igénybevehető hallgatók száma pedig a cégek statisztikai létszámától függ. A gyakornoki időszak végeztével a cégek díjmentesen tovább foglalkoztathatják az újdonsült szakembereket, amiben jól tetten érhetők a programban rejlő lehetőségek. Fontos információ még, hogy a program során a garantált bérminimummal megegyező bruttó kifizetés esetén a foglalkoztatás költsége 150 Ft/óra.

A programba meghatározott szakokon tanuló diákok vonhatók be, valamint olyan cégek kapcsolódhatnak be, amelyek tevékenységei körében szerepelnek azon tevékenységek valamelyike, amit a program előír. Mindkét (és sok egyéb) információval kapcsolatos további tudnivalók elérhetők ezen a linken, valamint a „Programozd a jövőd!” hivatalos weboldalán.