A Hire Responsibly konferencia legfontosabb gondolatai

2021.11.12

Lezajlott az IVSZ digitális munkaerőpiaci konferenciája, ahol a résztvevők közös erővel keresték a megoldást a legégetőbb kihívásokra. Szó volt a szükséges kompetenciákról, az idősödő és női munkavállalók nehézségeiről, a legjobb munkaerők megtartásáról, és arról a generációról, ami az egyik titkos fegyvere lehet a munkaerőhiánynak. 

„Tudj mindent az emberedről! Hogy mi fáj, mi viszket neki. Mert ha nem, abban a pillanatban elviszik a cégedtől.”

Ez csak egy abból a számtalan remek gondolatból, amit megfogalmaztak a Hire Responsibly konferencia előadói, közreműködői. A Velencén megrendezett esemény az általános HR megközelítésű témákon kívül foglalkozott az IVSZ „Tedd láthatóvá” #femintech” kutatásának céljaival és részeredményeivel, valamint azzal is, hogy miként válhat egy cég felelős, a munkatársakra minden körülmények közt odafigyelő munkáltatóvá.

A konferencia másik központi témája volt kor, valamint az ageizmus kérdése, de több beszélgetés folyt a nők IT-ban betöltött szerepéről is. Az előadások, panelbeszélgetések közös pontja talán abban a gondolatban fogható meg, hogy az a cég képes megszerezni, vagy megtartani a szakembereit, amelyik őszintén, nyíltan kommunikál az emberei felé és nem csak azért alkalmaz nőt, vagy egy 50 feletti munkavállalót, mert le akarja tudni a kvótát, hanem mert valóban hisz a diverzitás erejében.

Az előadások videófelvételei hamarosan elérhetővé válnak, addig összeállítottunk egy idézetekkel teli infografikát a legérdekesebb gondolatokról, mondatokról.