Tedd láthatóvá a nők tapasztalatait, igényeit, szaktudását és fájdalompontjait IT területen!

Az IVSZ tavasszal elvégzett háttérkutatásának egyik legfontosabb megállapítása, hogy itthon még mindig férfias szakmának tartják az informatikát, ugyanakkor a vállalatok jóval több női digitális szakembert alkalmaznának. Ez az ellentmondás jól mutatja, hogy egy összetett, mélyen gyökerező problémakörről van szó, ezért is döntött úgy az IVSZ, hogy hazánkban először egy átfogó felmérést végez el „Nők az IT-ban” témakörben. A kutatás célja, hogy minél teljesebb képet kapjunk a nők helyzetéről az említett szektorban, munkáltatói és munkavállalói oldalról egyaránt. Célunk továbbá, hogy a pontosan feltérképezett helyzetre reagálva olyan projekteket, programokat hozzunk létre, amelyekkel valóban jól célzottan tudjuk támogatni a munkavállaló nőket és munkáltatóikat.

A felmérésünk kérdőíves szakasza lezárult, 297 női IT munkavállalói és 55 IKT vállalatvezető osztotta meg véleményét a témában. Köszönjük, ha a kérdőív kitöltésével te is hozzájárultál egy fontos üzleti és társadalmi ügy feltérképezéséhez!

Jelenleg a kutatás kvalitatív szakasza zajlik, amely segít a munkáltatói és a munkavállalói oldal mélyebb megértésében, illetve kiegészítésül szolgál a kérdőíves eredményekhez. A kvalitatív szakasz várhatóan januárban zárul, a tanulmány publikálására februárban kerül sor.

Ha érdekel a felmérésünk, kövesd figyelemmel a csatornáinkat és értesülj elsőként a Tedd láthatóvá! #femintech by IVSZ kutatási eredményeiről!

A felmérésben együttműködő partnereink:

Tedd láthatóvá!