Tedd láthatóvá a nők tapasztalatait, igényeit, szaktudását és fájdalompontjait IT területen!

Az IVSZ tavasszal elvégzett háttérkutatásának egyik legfontosabb megállapítása, hogy itthon még mindig férfias szakmának tartják az informatikát, ugyanakkor a vállalatok jóval több női digitális szakembert alkalmaznának. Ez az ellentmondás jól mutatja, hogy egy összetett, mélyen gyökerező problémakörről van szó, ezért is döntött úgy az IVSZ, hogy hazánkban először egy átfogó felmérést végez el „Nők az IT-ban” témakörben. A kutatás célja, hogy minél teljesebb képet kapjunk a nők helyzetéről az említett szektorban, munkáltatói és munkavállalói oldalról egyaránt.

A kutatással célunk, hogy a pontosan feltérképezett helyzetre reagálva olyan projekteket, programokat hozzunk létre, amelyekkel valóban jól célzottan tudjuk támogatni a munkavállaló nőket és munkáltatóikat.

Kíváncsiak vagyunk tehát:

1. A munkavállalók perspektívájára

Szeretnénk jobban megismerni azokat a nőket, akik az IT-t választották hivatásul. Mi motiválja őket ezen a területen, milyen igényeik,  lehetőségeik és fájdalompontjaik vannak? Mit gondolnak magukról, a szektorról és a jövőről? Hogyan fogadja őket a szervezetük?

Amennyiben IKT szektorban IT munkakörben dolgozó nő vagy, kérjük, töltsd ki kérdőívünket szeptember 15-ig!

Kérjük, továbbítsd a kérdőívet hasonló munkakörben dolgozó ismerőseidnek is!

2. A munkaadók perspektívájára

Hogyan támogatják és motiválják a hazai piaci szereplők a női munkavállalóikat arra, hogy hosszútávon az IT szektorban maradjanak? Milyen értékek és szemlélet vezérli őket a női alkalmazottakról és a sokszínű csapatokról való gondolkodásban? Milyen nehézségeket, akadályokat és lehetőségeket látnak a nők előtt a szektorban? Mit gondolnak, miért jó választás a nők számára a informatika és hogyan tehetjük számukra vonzóvá a pályát?

Amennyiben egy IKT vállalkozás vezetője vagy, kérjük töltsd ki kérdőívünket szeptember 15-ig!

Az egy vállalatnál dolgozó különböző vezetők attitűdje és szemlélete igen eltérő lehet – a diverzitás erről is szól. Így kifejezetten hasznos számunkra, ha a vállalat több vezetője is kitölti a kérdőívünket!

Kérjük, továbbítsd a kérdőívet IKT céget vezető ismerőseidnek is!
Link: https://www.surveymonkey.com/r/CBCLH8Z

A kérdőív kitöltése kb. 15 percet vesz igénybe. A válaszadás anonim és önkéntes, a válaszokat összesítve kezeljük és kizárólag a kutatásunkhoz használjuk fel.

Válaszaiddal te is hozzájárulhatsz egy fontos üzleti és társadalmi ügy feltérképezéséhez! Tedd láthatóvá a nők tapasztalatait, szaktudását és hozzájárulását!

A felmérésben együttműködő partnereink:

Tedd láthatóvá!