Foglalkoztass gyakornokot 3 hónapig ingyenesen!

2021.03.25

Április 19-ig még jelentkezhetnek a KKV-k a három hónapig díjmentes diákfoglalkoztatásra. 119 cég már gondoskodott az IT munkaerő utánpótlásáról.

Foglalkoztass gyakornokot 3 hónapig ingyenesen!

2021-ben a GINOP 3.1.1 – Programozd a jövőd! pályázat keretein belül óriási lehetőség nyílt az IT munkaerő utánpótlására azon hazai mikro-, kis-és középvállalatok számára, akik fő tevékenysége az IKT iparágba tartozik.

A projekt célja, hogy az egyre jelentősebb informatikai ágazatban az elkövetkezendő években minél több diplomás fiatal kezdje meg pályafutását. A jelenleg zajló Gyakornoki program II-ben személyenként 240 óra erejéig, tehát három hónapon keresztül díjmentesen foglalkoztathatnak a vállalatok junior IT munkaerőt. Ezzel a próbaidő/betanítási időszak teljes bérköltsége megspórolható, ami alatt kinevelhető az utánpótlás a rendkívüli informatikushiány közepette is.

Már 119 budapesti és vidéki cég élt a lehetőséggel – 171 fejlesztő, tesztelő, elemző, üzemeltető, gazdaság-és mérnökinformatikus hallgató 41 020 munkaórájára tartottak igényt –, amivel a kvóta felét (amely az ITM, az IVSZ és a KIFÜ pályázati erőforrásainak köszönhetően 70 000 óráig terjed) ki is aknázták.

Április 19-ig az ország bármely részéről még lehetőség van jelentkezni. További információt a Schönherz és a Programozd a jövőd! oldalán találsz, illetve a +36 1 266 6346-os telefonszámon vagy a partner@schis.hu email címen tudsz érdeklődni.