Digitális összefogásként folytatódik a gyűjtés

2020.03.26

Több, mint 50 cégtől érkezett felajánlás az IVSZ felhívására

Szövetségünk is csatlakozott a Digitális Összefogás kezdeményezéshez, így a továbbiakban e program keretein belül folytatjuk a felajánlott megoldások, eszközök és szolgáltatások célba juttatását. 

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden tagcégnek, iparági szereplőnek, intézmények, szervezetnek, magánszemélynek azt segítséget, ami a felhívásunk nyomán felajánlottak. Több mint 50 vállalkozás mozdult meg azonnal az IVSZ felhívására ebben a rendkívüli helyzetben azért, hogy a tanárok, a diákok, az oktatási intézmények minél gyorsabban el tudják indítani a távolról, digitális eszközökkel, módszerekkel történő oktatást. Az így beérkező felajánlásokat közzétettük az ivsz.hu/osszefogas oldalon.

Az IVSZ  csatlakozott az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által életre hívott Digitális Összefogás programhoz, így mostantól e kezdeményezés keretében ajánlja fel a beérkezett segítségeket.

A Digitális Összefogás által létrehozott, felajanlas.digitalisjoletprogram.hu címen létrehozott gyűjtőoldalon érhető el minden, az ágazat szereplői által felajánlott megoldás, alkalmazás és szolgáltatás.

Laufer Tamás, az IVSZ elnöke a következő gondolatokkal üdvözölte a Digitális Összefogás elindulását:

„Az IVSZ a gazdaság méretét és lehetőségét felmérő tanulmányában rámutatott, hogy a digitális gazdaság mérete negyede a magyar GDP-nek. A tanulmány része volt, hogy bemutattunk, miként lehet tovább növelni a hozzáadott értéket. A jelenlegi válságos időkben kritikusnak tartjuk, hogy a digitális ökosztisztéma minden elemét tudatosan, lendületesen fejlesszük, különös figyelemmel a lakosság digitális készségeinek fejlesztésére, és a hazai KKV-k digitális felkészültségének javítására, az automatizációs, robotizációs és Ipar4.0 megoldások szélesebb körű terjesztésére.

Az IVSZ az oktatási intézmények bezárásának hírére azonnal reagálva indította el azt a széles körű összefogást, aminek eredményeként több, mint ötven piaci szereplő ajánlott fel azonnal segítséget. Az ingyenes szoftverek, szakértői felajánlások, tanácsadói segítség beérkezésével párhuzamosan – az igényekre reagálva – meghirdettük az eszközökre vonatkozó felhívásunkat is. Ezen kívül összefoglaltuk azt is, hogy a KKV szektor számára milyen a távmunkát és belső kommunikációt segítő szolgáltatások, platformok érhetők el.

Örömmel csatlakoztunk a Digitális Összefogáshoz, mivel ezzel még szélesebb körben, a többi szervezettel és intézménnyel összhangban valósíthatjuk meg az oktatás digitális átállását, és ezzel együtt a digitális gazdaság újraindítását. Azt gondoljuk, hogy az IVSZ több évtizedes tapasztalata, az általa kidolgozott stratégiák, a szervezetben dolgozó szakértőink, illetve a tagcégek és ezáltal a piac által nyújtott segítség révén egyedülálló szakmai tudással és erővel tudunk részt venni a közös munkában.”