Összefogás a digitális oktatásért

Több, mint 50 cégtől érkezett felajánlás az IVSZ felhívására

Digitális összefogásként folytatódik a gyűjtés

A koronavírus terjedésével kialakult példátlan helyzet teljes körű társadalmi és szakmai összefogást igényel. Fokozottan érvényes ez az oktatás folyamatosságának biztosítására. 2020 márciusában az IVSZ a tagvállalatai, illetve a digitális gazdaság szereplői nevében felajánlotta, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel támogatja az oktatási kormányzat, az iskolák és a családok erőfeszítéseit.

Ennek érdekében az IVSZ elnöksége felkérte a szervezet mintegy 400 tagvállalatát és a digitális gazdaság szereplőit, hogy gondolják végig, milyen módon (eszközökkel, szolgáltatásokkal, szakértői kapacitásokkal, stb.) tudnának hozzájárulni az oktatás folyamatosságának biztosításához – és egyben köszönetet mondott azoknak az ágazati szereplőknek, amelyek már megfogalmaztak különböző felajánlásokat.

Majd szövetségünk is csatlakozott a Digitális Összefogás kezdeményezéshez, és e program keretein belül folytattuk a felajánlott megoldások, eszközök és szolgáltatások célba juttatását.

Ezúton is szeretnénk megköszönni minden tagcégnek, iparági szereplőnek, intézmények, szervezetnek, magánszemélynek azt segítséget, ami a felhívásunk nyomán felajánlottak.

Több mint 50 vállalkozás mozdult meg azonnal az IVSZ felhívására ebben a rendkívüli helyzetben azért, hogy a tanárok, a diákok, az oktatási intézmények minél gyorsabban el tudják indítani a távolról, digitális eszközökkel, módszerekkel történő oktatást.