IVSZ DIGITALK Podcast: PSD2 – a magyar pénzügyi digitalizáció egyenlege

2020.04.08

(S01E05)

Az IVSZ podcast sorozata az ötödik kiadásához ért, amit ezúttal a hazai pénzügyi digitalizáció témájának szenteltünk. Az adás résztvevői több szempontból elmagyarázzák a PSD2 lényegét, szót ejtenek a Revolut jelenségről és arról is, hogy a koronavírus-járvány milyen hatással van erre a piacra.

A beszélgetés résztvevői:

  • Gaál Norbert (MKB FintechLab)
  • Tollay Erik (Supercharge)
  • Séra András (T-Systems)
  • moderátor: Horváth Balázs

Az ötödik, ezúttal is távolról, online formában rögzített kiadás kulcsszava a pénzügyi digitalizáció és a PSD2. Az egyszeri ügyfél és felhasználó számára úgy tűnhet, hogy egy pergő, dinamikusan változó pénzügyi világ veszi körül. Új szereplők, lehetőségek, funkciók, digitalizálódó bankok, érintés nélküli fizetés, azonnal fizetés, vonzó szolgáltatást nyújtó külföldi szolgáltatók.

A podcast célja az volt, hogy a PSD2 értelmezésén, megértetésén keresztül belefúrjunk az előbb említett folyamatokba és választ adjunk a következő kérdésekre: hogy áll valójában a PSD2 ügye Magyarországon, kik az érintett szereplők, ők hogyan, milyen érdekek által vezérelve hoznak döntéseket és fejlesztenek? Megvizsgáltuk a bankok, a fintech cégek, a szabályozó hatóság, valamint a piaci szereplők és végül a felhasználók mozgatórugóit, valamint azt, hogy ki milyen általános állapotban van ahhoz, hogy aktívan részt vegyen a pénzügyi piac digitalizációjában.

A podcastról itt olvashatsz részletesebben.