Május 11-én indul az IVSZ Fintech munkacsoport!

2017.04.20

A bankszektor már most is egy IT-alapokon működő iparág, de a digitalizáció következő lépése egészen új szinteket nyit meg. Kialakult egy olyan közeg, amiben a hagyományos szereplők lépéshátrányba kerültek és vagy a digitális átalakulás útjára lépnek, vagy elsöprik őket a friss megoldások. Ez nem csak a pénzügyi szektorra, de az IT-ra is igaz. A két szektornak együtt van feladata, ezért indul útjára az IVSZ Fintech munkacsoport.

Május 11-én indul az IVSZ Fintech munkacsoport!

Ezt a változást nem egy pillanatnyi szikra, vagy egy robbanás idézte elő, sok apró momentum, és bő 10 év kellett ahhoz, hogy leomoljanak az eddig ismert bankrendszer határai. Ahogy a közösségi média vagy a sharing economy átalakított piacokat, úgy alakul át minden egyéb iparág is, esetleg kevésbé a szemünk előtt. Átrendeződnek az értékláncok, új szerepek alakulnak ki, miközben a technológia és az annak segítségével előállított termékek és szolgáltatások egyre olcsóbbak és egyre globálisabbak lesznek. Ezt a lendületet kizárólag egy lassú és rugalmatlan szabályozás képes megtörni, a piac és a lakosság kárára. A szabályozási keretek EU-s szinten már készen vannak, alig két éven belül radikális változások jönnek az adatkezelésben, adatszolgáltatásban és a banki tranzakciók működésében.

Ez rengeteg IT feladatot, fejlesztést is jelent, de nem akárkiknek. A te vállalatod fel van készülve arra, hogy a pénzügyi szolgáltatók problémáit ismerve a legjobb válaszokat tudja adni? Vagy arra, hogy gyorsan mozgó innovatív szereplőkkel versenyezzen?

Az IVSZ Fintech munkacsoportja azt a célt tűzte ki, hogy a hazai IT cégek közül minél több igennel tudjon válaszolni a kérdésekre, illetve közösen azon dolgozunk majd, hogy a szabályozások helyi implementációja ne csak banki, de informatikai, technológiai szempontokat is figyelembe vegyen. A munkacsoport tagjai között egyaránt lesznek bankok, banki IT fejlesztő cégek, szoftverfejlesztők és innovatív vállalkozások is.

Mi a munkacsoport küldetése?

  1. Az EU szabályozások hazai implementációja során műszaki, minőségi, szabványosítási kérdésekben az IT szektor képviseletében a szabályozóval együttműködik.
  2. Az IT szektor felkészülését elősegíti.
  3. A fintech start-upok felé tudás, érdekérvényesítési ernyőt biztosít.
  4. Holnaptól lehet csatlakozni, információk a FintechShow-n vagy az IVSZ-nél.

 

Mikor indul a munkacsoport?

Jelenleg az érdeklődők jelentkezése zajlik, a hivatalos alakulóülés pedig 2017. május 11-én az IVSZ Vállalati Innovációs Konferenciáján lesz 15:00-kor az Akvárium Klubban (Budapest, Erzsébet tér).

 

Mi a teendő, ha szeretnék részt venni?

Jelentkezz a Vállalati Innovációs Konferenciára résztvevőnek.

A munkacsoport belépési szándékodat pedig jelezd Csímár Kinga, munkacsoport koordinátornak a csimar.kinga@ivsz.hu email címen.

Gyere el május 11-én és mondd el, hogy te mit tudsz hozzátenni a munkacsoporthoz és milyen eredményeket vársz. Ott találkozunk!