Metaverzum: mennyi a realitása?

2023.01.19

A DIGITALK idei podcast sorozatát egy olyan, sokakat foglalkoztató, gyakran megosztó témával kezdtük, ami az április végi SMART konferenciának is lényeges tartalmi részét képezi. Mennyire reális már most metaverzumról, az abban fejlődő univerzumokról, folyamatokról beszélni, kinek mit érdemes várni ettől, illetve egy nagyra fújt lufival, vagy valós üzleti lehetőséggel állunk szemben? 

ivsz digitalk podcast - metaverzum

A SMART témái között szerepel a „Virtuális vs. valóságos”, melynek leírásából egy mondatot érdemes ideidézni: a technológia, a fejlett eszközök, hálózatok mind az új, eddig fel nem térképezett, de óriási lehetőségekkel kecsegtető irányba terelnek embert, céget, üzletet. A metaverzum megalapozásával a nagy tech erők hatalmas harcot folytatnak már most azért, hogy a még el sem készült, szinte csak tesztüzemben működő virtuális világokat, tereket ki és kik uralják. 

Egy sokfelé ágazó, az emberi természetről, de a lehetséges üzletről is szóló téma ez, amit egy 30 perces beszélgetés során lehetetlen kivesézni, ezért inkább szakértő vendégünk tapasztalatára, és iparági ismereteire építve vettünk át néhány dolgot. Turányi-Vadnay Szabolcs, a Fantastigo ügyvezetőjeként több mint egy évtizede ott van az AR/VR fejlesztések, üzletek, sőt, a teljes szektor közelében, ezért őt kértük meg arra, hogy értelmezzünk néhány kifejezést (élén a metaverzummal), valamint tegyük tisztába ezek viszonyát.  

 A beszélgetésben a hazai és nemzetközi megrendelők, ügyfelek eltérő igényei, hozzáállása mellett foglalkoztunk azzal is, hogy a hazai IT, valamint digitális cégek hogyan profitálhatnak ebből a trendből, le vannak-e már most maradva, végül kaptunk egy jóslatot is arra nézve, hogy a metaverzumhoz hasonló élmények/termékek/világok mikor válnak az életünk szerves, mindennapi részévé.  

Más applikáción hallgatnád? kattints ide!

Ha képben akarsz maradni a SMART konferencia témáival kapcsolatban, akkor érdemes figyelned a DIGITALK következő részeinek megjelenését. Ha pedig ezekről élőben, konferencia környezetben is hallanál, vagy a műsorban megszólaló szakértőkkel szót váltanál, akkor minél előbb regisztrálj a SMART-ra, amit február elejéig early bird kedvezménnyel tehetsz meg!