Közvetlen járat az EU-s forrásokhoz

2023.11.24

Távolabbról, vagy laikus szemmel nézve nehezen lehet átlátható az EU-s közvetlen források rendszere, de szakértői segítség mellett a hazai vállalatok sokat profitálhatnak belőle. A DIGITALK friss adása is arra vállalkozik, hogy az MFOI (Magyar Fejlesztésösztönző Iroda) szakértőjével, Dászkál Jánossal megmutassuk és érthetővé tegyük a közvetlen uniós pályázatok rendszerét. 

A beszélgetés egyik apropója a Digital Europe Program (DEP), ami az egyik legfontosabb és legnagyobb költségvetéssel rendelkező uniós finanszírozási program, melynek célja, hogy elérhetővé tegye a vállalkozások, a polgárok és a közigazgatási intézmények számára a digitális technológiákat. 

A Bizottság 2023. nyarán létrehozta a DEP esetében is a más programoknál már bevált Nemzeti Kapcsolattartói Pontok (NCP) rendszerét, amiben a hazai feladatokat az MFOI nyerte és látja el. Az NCP-k nemzetközi hálózatával együttműködésben folyamatosan bővül a szakértői csapat ezirányú tevékenysége, hogy ezzel a hazai érdeklődőknek és (potenciális) pályázóknak minél több segítséget tudjanak nyújtani információ szolgáltatásban, kapcsolatépítésben, tanácsadásban, koordinációban. 

A beszélgetés során érintjük azt is, hogy a Digitális Európa Program 2023–2024-es munkaprogramjai keretében a Bizottság megkezdte az új pályázati felhívások közzétételét, amelyekkel kapcsolatban adásunk remélhetőleg sok hasznos információval szolgál a hazai vállalkozások számára. 

A Digitális Európa Program aktuális pályázataival és egyéb közvetlen uniós programokkal, felhívásokkal kapcsolatban keresd az MFOI szakértőit, akik készséggel segítenek az eligazodásban.

Más csatornán hallgatnád? Katt ide