Innovációs szinergiák nagyban és kicsiben

2023.12.14

A nagyvállalat és az éppen induló, vagy akár még csak ötlet szintjén létező vállalkozás kapcsolata rengeteg ponton elbukhat. Nem egyszerű műfaj ez, hiszen mindkét fél más nyelvet beszél, eltérő szándékai, céljai vannak. A DIGITALK most egy olyan sztorit mutat be, ami most még talán unikális, de rengeteget lehet tanulni belőle. A történet elmesélésében Gaál Norbert, az MBH Bank berkein belül működő BUPA chief product officere, illetve Vizsy András, a Bookkeepie társalapítója és CEO-ja segített. 

Mindkét történet külön-külön is érdekes, és megér(ne) egy podcastot. Az MBH Bank több bank alapjain való megalapítása, illetve a kezdetektől fogva ennek innovációs, digitális céljai, meghatározottsága izgalmas vonal. Ahogy a karrierváltó szakemberé is, aki a társaival együtt fejébe vette, hogy választ ad egy olyan tipikus, kínzó problémára, mint a „hogy találjam meg a pont nekem és vállalkozásomnak való könyvelőt?” 

Adásunkból kiderül, hogy az alaptörténeteknél a közös sztori még izgalmasabb: a két szakemberrel való beszélgetés során megpróbáltuk megmutatni azt az egyébként meglehetősen bonyolult utat, ahogy a vendégeink egymásra találtak. Szó lesz az együttműködés tanulságairól, a hozzáállásról, ami egy nagyvállalat és egy baráti kezdeményezésből kialakult startup közös munkájához szükséges, és persze arról is, hogy a két félnek ez hol és miért éri meg.  

A műsor meghallgatása után abban is tisztulhat a kép, hogy az MBH Bank (illetve a BUPA) számára mit jelent az innováció, hogyan építhető be a bank saját értékkínálatába egy alapvetően egyszerű ötlet, és milyen tovább gondolkodást generált ez a folyamat a „nagyban” és a „kicsiben” egyaránt. 


Más csatornán hallgatnád? Katt ide