Gyurós-díjazottak szerint a világ

2022.07.14

Három szakember, három generáció, három karrier, három Gyurós-díj. Mi a közös egy sokat látott és egykor nagyvállalatokat vezető top menedzserben, egy, a rákkutatásban dolgozó farmakológusban, valamint egy fiatal startupperben? Mármint azon kívül, hogy mindhárman megkapták a Gyurós-díjat. A DIGITALK legfrissebb epizódjából ez is kiderül.  

Az IVSZ 1997 óta díjazza az informatikai szakmában kiemelkedő tevékenységet végző szakembereket, mely elismerést 2001 óta Gyurós Tibor-díjként oszt ki a szövetség. Ez idén sem marad el, ezért a DIGITALK legújabb epizódjában három olyan vendéget szólaltattunk meg, akik részesültek ebben az elismerésben. 

Az adás célja, hogy felhívjuk a figyelmet az idei jelölési időszakra, másrészt, hogy egy portrét rajzoljunk azokról a szakemberekről, akik vagy személyesen, vagy az általuk vezetett vállalkozás kapcsán részesültek ebben az elismerésben. Van egy ennél jóval messzebbre mutató célunk is: megmutatni a közönségnek, hogy mi foglalkoztatja manapság a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnökét (Dr. Beck György), hogyan alakult a rákdiagnosztikával foglalkozó Oncompass sorsa az elmúlt években (Dr. Peták István), illetve hova és milyen dinamika mellett fejlődik az egyik legsikeresebb hazai startup, a Bitrise (Birmacher Barnabás). 

A műsor szellemében arra kérünk téged, hogy ha olyan cégről, vagy annak vezetőjéről tudsz, aki az elmúlt évben innovált, vagy tevékenységével kiemelkedőt alkotott, akkor jelöld Gyurós-díjra! Továbbra is négy kategóriában keressük a cégeket, szakembereket. A legjobb egyéni vezetői teljesítményt honorálja „az év menedzsere” elismerés, amelyen kívül „az év innovációja”, „az év digitalizációs projektje”, valamint „a digitális oktatás nagykövete” kategóriában adjuk át a díjakat. 

Találjuk meg ezeket a projekteket közösen, mutassuk meg őket a nagyközönségnek, hogy az ő példájukból, erejükből, a digitális megoldásokhoz fűződő viszonyukból mindenki inspirálódhasson. 

Beszélgetőpartnerek: 

  •  Dr. Beck György, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság elnöke 
  • Dr. Peták István: kutatóorvos, molekuláris farmakológus, az Oncompass Medicine Zrt vezérigazgatója 
  • Birmacher Barnabás, a Bitrise társalapítója és CEO-ja 

 HOST: 
Horváth Balázs – IVSZ (tartalommenedzser)