Fénylően tehetséges volt és lefegyverzően korrekt
Az IVSZ első 25 évét bemutató összeállításunkból származik ez az idézet, amely az 1993. és 2001. közötti IVSZ elnököt jellemezte. Szövetségünk addig külön elnevezés nélküli díjai 2001 után már Gyurós Tibor nevét viselték és viselik a mai napig, amelyekkel ebben az évben már 24. alkalommal ismerjük el a hazai digitális ökoszisztéma legnagyszerűbb teljesítményeit. 

Továbbra is négy kategóriában keressük, majd díjazzuk a projekteket, cégeket, szakembereket. A legjobb egyéni vezetői teljesítményt honorálja „az év menedzsere” díj, amelyen kívül „az év innovációja”, „az év digitalizációs projektje”, valamint „a digitális oktatás nagykövete” kategóriában adjuk át a díjakat, amelyeket ebben az évben is a MENTA konferencián (ezúttal Siófokon) kapnak meg a díjazottak. 

Közhelyszámba megy, de mégsem lehet eleget hangsúlyozni: olyan digitális fordulóponthoz érkezett az ország, amely pillanatot ki kell használni az előrelépéshez. Egy javaslatcsomagba foglaltuk össze azokat a területeket, amelyek stratégiai fontosságúak és amelyek fejlődéséhez olyan szakemberekre, ötletekre, elhivatottságra van szükség, ami a Gyurós-díjazottakat is jellemzi.  

Találjuk meg ezeket a projekteket közösen, mutassuk meg őket a nagyközönségnek, hogy az ő példájukból, erejükből, a digitális megoldásokhoz fűződő viszonyukból mindenki inspirálódhasson.  

A jelölési időszak elindult. Nézd meg a lenti videot, amelyben az egykori Gyurós-díjasokat, és a korábbi évek díjátadóinak pillanatait elevenítjük fel, és add le a jelölésedet akár mindegyik kategóriában a lenti jelölő felületen!  

Ki jelölhet? Ki jelölhető? 

A díjakra bárki jelölhet, és jelölhető.  

Az év menedzsere, illetve a digitális oktatás nagykövete díjakra olyan szakemberek jelölését várjuk, akik az elmúlt egy év során meghatározó munkát végeztek az iparágban. A további két díjra az elmúlt év legnagyszerűbb, példaértékű innovációinak és projektjeinek megjelölésével várjuk a javaslatokat. Valamennyi kategóriában van lehetőség önjelölésre is.  

A jelölési és elbírálási folyamat főbb lépései 

  • Jelölési időszak
    2022. június 15-től július 24. 23:59-ig
  • A jelöltek pályázati anyagainak leadása
    2022. július 25-től augusztus 14-ig
  • A szakmai zsűri értékelése
    2022. augusztus végén 

 Ünnepélyes díjátadó az IVSZ MENTA Konferenciáján, a siófoki  Hotel Azúrban:
 2022. szeptember 20.  

  4 kategóriában díjazzuk a hazai digitalizációért elköteleződött pályázókat:   

Az év menedzsere   

Az év menedzsere díj a Gyurós-díjak legrégebbi kategóriája, több mint 20 éve tüntetjük ki vele azokat az iparágon belül tevékenykedő, vezető beosztású menedzsereket, akik éves munkája a digitalizáció kibontakozását tette lehetővé. Az elmúlt években olyan emberek kezébe került a díj, mint Csorba Gyula (Dorsum Zrt.), Birmacher Barnabás (Bitrise) vagy Csillag Péter (Starschema).  

Az év menedzsere díjjal Gyurós Tibor egykori IVSZ elnök emlékének adózva fejezzük ki elismerésünket olyan, az iparágon belül tevékenykedő vezető beosztású menedzser számára, aki az éves munkája során kiemelten hozzájárult vállalata sikerességéhez, és tevékenységével elősegítette a hazai infokommunikációs iparág és a digitális gazdaság fejlődését.  

 Az év digitalizációs projektje  

Az év digitalizációs projektje díjjal az IVSZ azokat a már sikeresen lezajlott projekteket kívánja kitüntetni, amelyek a digitális ökoszisztémában kiemelkedő jelentőségűek, emellett pedig megfelelnek a szakmaiság és a minőség követelményeinek. Fontos szempontként kell figyelembe venni, hogy csak már sikeresen lezárult projekt részesülhet díjazásban, és évente több projekt is részesülhet elismerésben a zsűri döntésének megfelelően. Olyan projekteket találsz a díjazottak között, mint a Vodafone Magyarország Alapítvány és az Országos Mentőszolgálat együttműködésében megvalósuló ÉletMentő alkalmazás, a Lidl Magyarország Bt. rövid lejáratú termékeket automatikusan diszponáló MI rendszere, vagy a Waberer’s International mesterséges intelligencia projektje. 

 Az év innovációja  

Idén a Magyar Kockázati- és Magántőke Egyesülettel (MKKE) közösen keressük azokat az – elsősorban – induló vállalkozásokat, akik innovatív termékeikkel, szolgáltatásaikkal, megoldásaikkal törtek be a piacra. Az év innovációja díj célja, hogy általa az ígéretes ötletek útját segítsük: azaz növeljük a vállalatok piacra jutási esélyeit, és platformot biztosítsunk nekik ahhoz, hogy ötleteiket, innovációikat megismerhessék a releváns szereplők.  A díjat az IVSZ és az MKKE olyan vállalatnak ítéli oda, amely a jövőben nagy eséllyel az iparág meghatározó piaci szereplője lesz. A korábbi díjazottak között volt többek között az Oncompass, a Turbine AI vagy a Tresorit, akiket valószínűleg nem kell bemutatnunk, illetve akiknek sikerei azóta is magukért beszélnek. Minden évben ennek a díjnak a nyertese az IVSZ jelöltje a Digital Europe Future Unicorn Award-on, amelyet 2021-ben a korábbi kategóriagyőztes, az Oncompass Medicine el is nyert.

A digitális oktatás nagykövete 

A 2015 óta meghirdetett kategóriával az IVSZ olyan oktatási területen tevékenykedő szakemberek munkáját szeretné elismerni, akik munkájukkal a digitális oktatás ügyé segítik, akik felismerték a digitális készségek jelentőségét és a digitális képzett munkaerő javítása révén fontos szerepet vállalnak a hazai digitális gazdaság épülésében. Idén minden eddiginél jobban keressük a digitális oktatás nagykövetét, hiszen öt év alatt megduplázódott az informatikusok iránti kereslet hazánkban. Koren Balázs, a Yettel HiperSuli programjának szakmai vezetője, Sisák Zoltán, a HTTP Alapítvány kuratóriumi elnöke, illetve Dr. Cser-Palkovics András polgármester voltak a legutóbbi években a díj tulajdonosai. 

A korábbi évek díjazottjaival készült kisfilmekide kattintvatekinthetőek meg. 

 

Szerinted kik voltak a tavalyi év során a digitális ökoszisztéma legjelentősebb szereplői? 

Add le a jelöléseidet te is, akár mindegyik kategóriában! 

Tudsz valakit, aki menedzserként nagyot alkotott az elmúlt év során? Aki vezetőként hatással tudott lenni a hazai IKT iparágra és a digitális gazdaság fejlődésére? 

Hallottál olyan digitalizációs projektről, amely az elmúlt évben minőségi változást hozott az ügyfelek életében? Ami a felhasználói, vagy célcsoportja számára valódi értéket és új lehetőségeket teremtett? 

Tudsz olyan induló vállalkozást, ami innovatív ötlettel, termékkel vagy szolgáltatással jelent meg a piacon? Olyan csapatot, akik új utakat találtak és az iparágban hamarosan meghatározó szerepük lehet? 

Látsz magad körül olyan szakembert, aki az oktatáshoz kapcsolható területeken a digitális készségek terjesztésében alkot nagyot? Akinek munkája sarokköve lehet a digitálisan képzett munkaerő minőségi és mennyiségi fejlesztésében? 

Jelöld a díjra azokat a szakembereket, projekteket, és innovációkat, akik szerinted a leginkább megérdemlik a Gyurós díjakat! Jelölésre a jelölt szakember, vagy projekt/innováció alapadatainak megadásával van lehetőség.   

Jelölési határidő: 2022. július 24. 23:59 

Kapcsolat

Lipták Zsófia
liptak.zsofia@ivsz.hu
+36709439825