Gyurós Tibor-díj 2016

2016.09.13 -

Hotel Füred, Balatonfüred

Szeptemberben, az IVSZ Menedzsertalálkozó (MENTA) konferencia keretein belül kerül sor a Gyurós Tibor-díj átadására. A Szövetség tavaly óta már 4 kategóriában díjazza a kiemelkedő IKT teljesítményeket: az év IKT ötlete/innovációja, 2016 IKT projektje, az év menedzsere az infokommunikációban, és a digitális oktatás nagykövete. A 2015-ben először meghirdetett negyedik kategóriával az IVSZ szeretné elismerni azon személyek munkáját, akik felismerték és a lehetőségeikhez képest tanítják vagy népszerűsítik a digitális oktatás ügyét.

Jelölési határidő augusztus 18.

Pályázat beadási határidő aug. 28., vasárnap éjfél

Gyurós Tibor – díj „Az év menedzsere az infokommunikációban”

A díjat Gyurós Tibor emlékének adózva már 19 éve ítéli oda az IVSZ olyan, az IKT iparágon belül tevékenykedő vezető beosztású menedzser számára, aki az éves munkája során kiemelten hozzájárult vállalata sikerességéhez, és tevékenységével elősegítette a hazai infokommunikációs iparág és az információs társadalom fejlődését.

„Az év IKT projektje”

Az IVSZ az IKT iparág területén megmérettetésre hívja a kiemelkedőnek tartott projekteket minden évben. A díjjal az IVSZ azokat a már sikeresen lezajlott projekteket kívánja kitüntetni, amelyek megfelelnek a szakmaiság és a minőség követelményeinek, valamint megvalósításuk során valós értéket teremtenek az ügyfelek számára. Fontos szempontként kell figyelembe venni, hogy csak már sikeresen lezárult projekt részesülhet díjazásban. Évente több – maximum 3- projekt is részesülhet elismerésben a zsűri döntésének megfelelően.

„Az év IKT ötlete / innovációja”

A cél elsősorban az induló vállalkozások díjazása, ezzel az elismeréssel kívánjuk segíteni a vállalatok piacra jutási esélyeit, lehetőséget teremtve ötleteik, innovációjuk bemutatására, egyben díjazására. Évente több – maximum 3–  díjazott cég lehet a zsűri döntésének megfelelően.

„A digitális oktatás nagykövete”

A címet minden évben az a személy kapja, aki a hazai digitális oktatás fejlesztéséért legtöbbet tett.

Jelölés

A jelölési szakasz augusztus 18-án lezárult.

A jelölés alapján a jelölteket az IVSZ közvetlenül megkeresi, akik pályázatukat 2016. aug. 25. éjfélig juttathatják el Szövetségünkbe.  A pályázat beküldésével a jelöltek kinyilvánítják azon szándékukat, hogy elfogadják jelölésüket és hozzájárulnak a pályázatban feltüntetett adatok esetleges publikálásához is.

A Bíráló Bizottság tagjai

  • Böszörményi-Nagy Gergely, igazgató, Design Terminál 
  • Charaf Hassan dr, egyetemi docens, BME Alkalmazott informatika csoport
  • Ducsai-Oláh Zsanett, vezérigazgató, Magyar Nemzeti Kereskedőház
  • Galambos Márton, a Forbes főszerkesztője
  • Kovács Patrik, FIVOSZ elnöke
  • Málnay Barnabás, az MMKlaszter igazgatója, a WS Cofounder partnere, az EIT Digital üzletfejlesztője
  • Orosz Bálint, applikáció-fejlesztési üzletágvezető, Skyscanner (2015-ös díjazott)
  • Szabadkai Andrea dr, Gyurós Tibor özvegye
  • A bizottság elnöke: Laufer Tamás, az IVSZ elnöke 

 

Akikre büszkék vagyunk:

 A Gyurós Tibor-díj korábbi győztesei

A Gyurós Tibor Díjról

A díjat az IVSZ 1997-ben alapította tragikus repülőgép balesetben elhunyt akkori elnökének, Gyurós Tibor emlékének szentelve. Az Év menedzsere az infokommunikációban pályázat mára az iparág szép hagyományává vált: a díjban minden évben olyan kiemelkedő szakemberek részesültek, akik  kimagasló eredményességgel vezetik saját vállalatukat és tevékenységükkel jelentős mértékben hozzájárulnak a hazai informatika fejlődéséhez. A díjazottak közül számos informatikai szakember ma már nem csak hazánk, hanem a régió IKT iparágának aktív formálója és meghatározó alakja.

Gyurós Tiborról

Gyurós Tibor 1963-ban született Győrött, tanulmányait a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának Híradástechnikai Szakán fejezte be summa cum laude minősítéssel 1986-ban. 1987-től tíz éven át a Rolitronnál dolgozott, előbb mint szoftverfejlesztő, illetve divízió-vezető, majd mint igazgatósági tag, 1992-től pedig mint vezérigazgató. A Synergon a Rolitron Informatikai Rt. és az Optotrans Kommunikációs Rt. egyesüléséből jön létre 1997-ben, melynek Gyurós Tibor lett az elnök vezérigazgatója, egészen tragikusan bekövetkezett haláláig.

Ezek alatt az évek alatt Gyurós Tibor az informatikai szakma kiemelkedő személyiségévé vált. Az ő nevéhez fűződött az első informatikai akvizíció létrehozása, az első magyar IT-cég tőzsdére vitele, illetve az Informatikai Vállalkozások Szövetsége mai kereteinek és missziójának kialakítása. Az Informatikai Vállalkozások Szövetségében, valamint az Informatikai Érdekegyeztető Fórumban betöltött elnöki posztján mindig a teljes magyar informatikai ipar érdekeit képviselte.