Are we alive or are we scared? / Éljük vagy féljük a jövőt?

2022.05.13

Eheti DIGITALK podcast adásunkban a 2022-es SMART konferencia keynote előadójával, Pellegrino Riccardival beszélgettünk a technológiáról, a jövőről és mindenekfelett az emberekről. A műsor első angol nyelvű adásából az is kiderül, miként látja egy interkulturális szakértő a magyarokat és hogy az emberiség belebolondult-e a jövő titkainak kifürkészésébe.

Scroll down for the English version! 

Pellegrino Riccardi igazi kuriózumként érkezett Norvégiából a SMART színpadára április elején. Közel 40 perces előadásában egy lehetetlen feladatra vállalkozott: hogy bemutassa az emberek kapcsolatát a bizonytalan jövővel és a technológiával, hogy gyorstalpalót adjon az emberi kultúrák működéséről, és hogy jótanácsokkal lássa el a jelenlévőket a néha ijesztőnek tűnő jövő kezelését illetően. Aki ott volt az Akvárium Klubban április 6-án, az tudja, hogy az olasz-norvég szakember sikerrel vette az akadályokat és megnyitó előadásával az egész hátralevő nap hangulatát megadta. 

Aki nem volt ott az idei SMART-on, az se csüggedjen sokáig, ugyanis eheti podcast adásunkban folytatjuk az Akváriumban már megkezdett témát, immáron kötetlenebb formában. Ha követni szeretnénk a mai trendeket, akkor csak hashtagekkel a következőképpen lehetne összefoglalni a beszélgetést: #kultúra #jövő #technológia #generációk #mivolt20éve #milesz20évmúlva 

Résztvevők: 

  • Pellegrino Riccardi, interkulturális szakértő 

Házigazda: 

  • Tóth Máté, IVSZ 

In English: 

Pellegrino Riccardi arrived from Norway to the SMART stage in the beginning of April as a real novelty. In a performance of almost 40 minutes, he set himself an impossible task: to talk about people’s relationship with an uncertain future and technology, to offer a crash course into how human cultures work, and to give the audience some advice on how to deal with a reasonably scary future. Anyone who was at the conference on 6 April will know that the Italian-Norwegian expert successfully overcame the obstacles and set the mood for the rest of the day with his opening presentation. 

Those who missed this year’s SMART shouldn’t be discouraged for long either, as this week’s DIGITALK podcast continues with the topic we started in April, in a more relaxed format. To follow today’s trends, here’s how the conversation could be summarized using only hashtags: #culture #future #technology #generations #whatwasitlike20yearsago #whatsitgonnabelikein20years 

We’re also proud of the fact that this marks the first ever DIGITALK podcast episode that we record in English. Lots more to come hopefully! 

In today’s episode: 

  • Pellegrino Riccardo, intercultural expert and motivational speaker 

Host: 

  • Máté Tóth, ICT Association of Hungary