Változások az IVSZ tagozatvezetői pozícióiban

2022.08.26

A mai napon eldőlt az IVSZ három tagozatának – informatikai, telekommunikációs és nagyvállalati tagozat – vezetői tisztségének a sorsa. Az informatikai és nagyvállalati tagozat vezetőjét online szavazás keretében, a telekommunikációs tagozat vezetőjét pedig tagozati ülésen választották meg az IVSZ tagvállalatainak képviselői. 

A szavazások végeredményeként az informatikai tagozat élén Vityi Pétert (Kürt Akadémia) Jakab Roland, az Ericsson Magyarország regionális igazgatója váltja: 

Vezető Európai központú technológiai cég képviselőjeként hiszek az innováció és a digitalizáció szinte mindent átformáló erejében, a benne rejlő lehetőségekben, és természetesen tudatában vagyok a veszélyeknek is. Ezen tisztségen keresztül kívánok hangot adni annak, hogy az átalakulás Magyarország gazdasági növekedése és versenyképességének javítása szempontjából kivételes lehetőség, továbbá célom
felkutatni és kialakítani olyan programokat – és együttműködéseket elősegíteni – amelyek a tagság számára előnyöket, üzleti lehetőségeket kínálnak.

A telekommunikációs tagozat vezetését Dr. Orbán Anita, a Vodafone vállalati kapcsolatokért felelős vezérigazgató-helyettese veszi át dr. Pete Gábortól (Vodafone): 

„Meggyőződésem, hogy az IVSZ egy olyan platform, amely mostanra kiérdemelt figyelmet kap nemcsak a szakma, de a kormányzat és a közvélemény részéről is. A véleményezett kérdésekben a telekommunikációs vállalatok szempontjait is figyelembe véve, határozott állásfoglalást képviselve kell javaslatokat tennünk, ehhez szeretnék tudásommal és tapasztalatommal hozzájárulni.”

A nagyvállalati tagozatot a jövőben Wolf András (Blackbelt) helyett pedig Alkér Zoltán, az MVM infrastruktúra vezérigazgató-helyettese vezeti majd: 

Ügyfeleink minden eddiginél jobban igénylik a digitális megoldásokat az élet mindenterületén, amelyek egyúttal új üzleti lehetőségeket is jelent az iparági szereplők számára. Véleményem szerint a nagyvállalatoknak méretüknél és egyéb adottságaiknál fogva alapvető szerepe van a digitalizáció elősegítésében. Fontos, hogy a különbözőiparágakban tevékenykedő nagyvállalatok egymással, kkv-kkal, valamint mikrovállalkozásokkal is szorosabban együttműködjenek, mivel más-más szeletét látják a gazdaságnak; ennek kiváló színteret ad az IVSZ.

A sikeres tagozati tisztségválasztások alapján az IVSZ következő közgyűlésén, 2022. augusztus 30-án, a résztvevők megerősítik a szavazás eredményét, így ők hárman már hivatalosan is a tagozatot képviselő elnökségi tagként vállalnak majd szerepet az IVSZ életében. 

A megválasztott tagozatvezetők programjai itt találhatók: