Több mint 6000 látogató a Modern Gyárak Éjszakáján!

2019.11.21

Az idén harmadik alkalommal került megrendezésre a Modern Gyárak Éjszakája, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az IFKA, illetve az IVSZ közös Ipar 4.0 projektjének programsorozata. Az est nagy sikert aratott, hiszen több mint 70 gyár nyitotta meg kapuit és több mint 6000 látogató vett részt az eseményen.

Modern Gyárak Éjszakája 2019

Az esemény megnyitójára Kecskeméten, a Knorr Bremse gyárában került sor, ahol az IVSZ képviseletében többek között Laufer Tamás elnök és Molnár Attila főtitkár is részt vett. Az eseményt Palkovics László innovációs és technológiai miniszter nyitotta meg, aki szerint az ország egyik legsikeresebb rendezvénysorozata lehet a Modern Gyárak Éjszakája, amíg tavaly 36 gyár volt a résztvevők között, addig ez a szám idén 73-ra nőtt, ráadásul mind a 19 megyében tudtak meglátogatni való gyárat találni maguknak az érdeklődők. A látogatók számában is óriási a növekedés, hiszen tavaly 2800-an látogattak el valamelyik gyárba, idén ez a szám több, mint 6000 látogató.

Modern Gyárak Éjszakája 2019

A „Programozd a jövőd!” projekt pályaorientációs előadássorozatának keretén belül idén már két diákcsoport, a Szerencsi Rákóczi Zsigmond Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és a tállyai Zempléni Árpád Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulói is látogatást tehetettek a Szerencsi Bonbon gyárban, ahol az ott dolgozó informatikusok munkájába is betekintést nyerhettek. A nagy sikerre való tekintettel jövőre várhatóan még több gyár nyitja ki kapuit a fiatalabb generációnak, hogy azok testközelből láthassák, hogy a gyárak miként használnak Ipar 4.0 megoldásokat, vonzóvá téve ezzel az informatikai irányú pályaválasztást.

Modern Gyárak Éjszakája 2019

Az IVSZ – Szövetség a digitális gazdaságért célja, hogy felkészítse a hazai gyártó kkv-kat az ipari digitalizáció üzleti kihívásaira, amihez elengedhetetlenül fontos eszköz az általános szemléletformálás.

A 2019-es Modern Gyárak Éjszakájának jó híre miatt várható, hogy 2020-ban mind a résztvevő gyárak száma, mind a látogatók száma tovább növekszik. Aki idén lemaradt, ne feledje, 2020. november 13-án újra Modern Gyárak Éjszakája!